Firmaet Kvikkas med Norpost som underleverandør, tar fra november over utdeling av aviser som går med posten. Det opplyser Samferdselsdepartementet i ei pressemelding.

Norpost er fra før i gang med å dele ut pakkepost i enkelte områder, og har også distribusjon av reklame.

Les også: Norpost tar markedsandeler

Anbudskonkurranse

Samferdselsdepartementet lyste 21. januar ut anbudskonkurranse for distribusjon av aviser der det ikke er budlevering. Posten trenger ikke lenger å dele ut brev på lørdager, og blir fra november løst fra plikten med å levere aviser.

Les også: Postpris til Melhus

- Aviser er ferskvare, det gjelder også på lørdager. 85 prosent av lørdagsavisene blir distribuert i egne avisbudnett. Posten har ikke lenger plikt til å levere de resterende 15 prosent av avisene på lørdagene. I områder uten egne avisbudnett sørger ei ny ordning for avisabonnentene skal f lørdagsavisa som før. Selskapet Kvikkas.no har vunnet konkurransen om å distruere disse lørdagsavisene fra november i år, uttaler samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i ei pressemelding.

To anbud

To leverte inn tilbud, og Samferdselsdepartementet valgte Kvikkas.no framfor Posten. Kontrakten Kvikkas.no har fått, gjelder i to år fra november i år. Posten har mulighet til å klage på avgjørelsen og har frist på seg til 7. juli.

Kvikkas.no ble etablert i 2005 og hovedkontoret ligger i Ålesund.