Råsterk i Melhus sentrum risikerer tvangsmulkt fra Melhus kommune på grunn av støy fra treningssenteret.

- Det skjer på grunn av litt klage fra beboerne i bygget. Vi vil ikke plage folk eller være til belastning, sier daglig leder og eier Frode Holthe i Råsterk.

Tvangsmulkt

Melhus kommune har varslet Råsterk om at de vil få krav om å gjøre noe for å få bukt med støyproblemene og at senteret kan få tvangsmulkt om ingenting gjøres. Ettersom ferietida har startet, har kommunens saksbehandler Ingrid Furunes gitt beskjed om at kommunen ikke iverksetter tiltak og tvangsmulkt med det samme. Hun viser til at de politiske møtene ikke er før i september.

Råsterk holder til i møllegården på vestsida av Melhus sentrum. Senteret er i første etasje mens det ellers i bygget er leiligheter.

- Da vi flyttet inn, var vi klar over at vi må ta hensyn til beboerne og ta hensyn til norsk lov. Vi har hatt to støytester der den ene var over grensa og den andre over grensa enkelte ganger, sier Holthe.

Les også Råsterk også ute

Les også: Ble Gauldalens sterkeste

Markløft

Holthe mener støyen skriver seg fra nedsetting av vekter under markløft, og at det er gjort gjentatte forsøk på å forklare brukerne at de må bruke utstyret riktig.

- Jeg har norgesrekorden på 350 kilo i markløft og jeg klarer å sette ned vektene uten at det høres. Da bør resten klare det. Vi har gitt instrukser, men ikke alle følger dem, sier Holthe.

Les også: Om norgesrekorden

Støy kan oppstå når folk kaster eller mister vekter ned i gulvet forklarer Holthe.

- Vi skal ha ytterligere utbedringer med plattform under markløft, sier Holthe.

Thoragården

Møllebygget er ikke det eneste bygget Melhus kommune har fått klage fra. Beboerne i Thoragården i Melhus sentrum har sendt brev til Melhus kommune om støy fra næringsdelen. I næringsdelen er det blant annet treningssenter, fysioterapi, butikk, bakeri og bank.

Les også: Danseskolen ikke til Thoragården

- Støyen går utover vår livskvalitet og trivsel i huset. Flere beboere merker plagene dette medfører på kroppen, skriver leder Ragnvald Håbjørg i eierseksjonssameiet Thoragården.

Les også: Om treningssenter i nabobygget

I brevet etterlyser Håbjørg tiltak fra kommunens side og fra Thoragården næring.

Thoragården.