Ildsjelene Sissel Bjørnli, Torunn Langås og Eva Anita Olderøien er overveldet over storinnrykket på Bygdakafeen på Gåsbakken. I går tirsdag ble Bygdakafeen arrangert for første gang, og 42 voksne og 11 unger kom.

- Besøket var over all forventning og det er helt utrolig, sier Torunn Langås.

Praten gikk

Inne i Grendstuggu der Bygdakafeen var, var det god stemning og mye prat rundt bordene. De voksne hygget seg med en kopp kaffe og noe å bite imens ungene spilte ulike spill.

Bygdekafeen er kommet i gang for å ha et samlingspunkt i bygda, og for å skaffe inntekter til Grendstuggu. Forsamlingshuset trenger vedlikehold, og debatten om framtida for Grendstuggu som ble bygd i 1972, har gått. Inntektene fra kaffe- og kakesalget går til forsamlingshuset. Kafeen holdes på dagtid og har kommet i stand fordi initiativtakerne ønsker å skape mer samhold i bygda.

Les også: Ekstraordinært årsmøte for Grendstuggu

Oppslutninga var det altså intet å si på.

- Noen har kjørt helt fra Ålen for å være med her og noen har kommet rett fra jobb. Folk har tilbudt seg å bake til kafeen, forteller Langås

Neste gang

Nå håper de tre initiativtakerne at enda flere vil komme neste gang som blir onsdag 13. juli. Olderøien forteller at Bygdakafeen vil bli holdt hver fjortende dag i sommer. Dersom suksessen fortsetter blir det drift også etter sommeren.

De tre sier ivrig at de gjerne vil ha besøk fra omsorgsboligene, og håper at det er mulig for folk på Korsvegen å komme seg til Grendstuggu.

Sissel Bjørnli, Torunn Langås og Eva Anita Olderøien tok initiativ til Bygdakafeen.