Prisantydninga for et gårdsbruk like utenfor Melhus sentrum er 6,3 millioner kroner.

Blir gården solgt for denne summen eller høyere, er det prisrekord for et gårdsbruk i Gauldalen. Avdelingsleder Vidar Rognes i Eiendomsmegler 1 forteller at han ikke har solgt så dyre gårdsbruk i Gauldalen, men at prisen har vært høyere for et gårdsbruk han solgte i Halsa og ett i Trondheim. Det siste gårdsbruket han solgte, gikk til 5,95 millioner kroner og det var i nabolaget til Ola Borten Moe på Leinstrand.

Stor interesse

- Det er veldig, veldig stor interesse for gården i Lefstadvegen i Melhus. Gården har flere bygninger og den ligger sentralt i Melhus. 6,3 millioner kroner er ikke spesielt dyrt når en ser hvor sentralt denne gården ligger. Om en vil kjøpe en enebolig i Melhus sentrum blir prisen fort 5–6 millioner kroner, sier Rognes.

Gårdseiendommen er på omtrent 185 mål, og den ligger like ved travsportanlegget i Vollmarka.

- Det er nok en del hesteinteresserte som kan tenke seg å kjøpe gården, sier Rognes.

Les også: Lunken tomteinteresse

Rognes forteller at dersom en ikke vil drive jorda selv, kan en leie ut jorda.

Rundt 50 har allerede bestilt prospekt og mange er ventet til fellesvisninga på mandag. Eieren av gården er Steinar Hegdal.

Flere ute

Avdelingsleder Rognes har ute to gårder for salg hvorav denne i Melhus og en på Belsås i Buvika. Etter ferien legger han ut en gård til i Buvika. Årsaken til at flere gårder nå dukker opp, er ifølge Rognes at neste generasjon ikke er så ivrige etter å ta over gårder som de tidligere var.

Tidligere var prislappen på gårder langt lavere enn det en ser for denne gårdens del.

Les også: Blir hovedsponsor

Priskontroll

- Priskontrollen er blitt veldig liberalisert og på Østlandet er den forsvunnet. Det er veldig få kommuner som har innvendinger mot prisen gårder selges for. Melhus kommune bør ikke gripe inn i dette tilfellet, sier Rognes.

Rognes har inntrykk av at det generelt er lettere for folk å få kjøpt et gårdsbruk nå enn før. Samtidig ser han at veldig mange drømmer om å få tak i et gårdsbruk, og at de er villige til å flytte et stykke for å få realisert drømmen.