I går overrakte Christine Aar underskriftene til ordfører Gunnar Krogstad. De 243 underskriftene er samlet inn på internett og ved at Aars har gått fra dør til dør. Underskriftene er for «Vi som er positive til idrettsbarnehage». Aar som er leder for FAU ved Eid barnehage, er har selv ett barn i Eid barnehage og ett barn på Eid skole.

Sammenslåing

- Regnbuen barnehage og Eid barnehage ble slått sammen. Etter sammenslåinga har det vært et opprør. Da vi hørte at Hjørvard Bjørnbeth tok initiativ til å få bygd idrettsbarnehage på Korsvegen ble det mye positivitet blant foreldrene. Folk ønsker idrettsbarnehagen velkommen, men ikke på grunn av en hall, sier Aar.

Den sammenslåtte barnehagen holder til i leide lokaler i Korsvegen næringspark, og Aar sier at bygget ikke er optimalt.

- Vi hadde en privat barnehage som de fleste ungene på Korsvegen gikk i. Foreldre på Gåsbakken kunne ha søkt inn ungene sine da også så jeg tror ikke barnehagen på Gåsbakken er mer truet nå enn den var da, sier Aar.

- En gave til bygda

Foreldrene ønsker at politikerne sier ja til bygging av idrettsbarnehage på Korsvegen. Arbeiderpartiet har ønsket å bygge en kommunal barnehage ved Eid skole, mens Høyre har sørget for at saken er utsatt for å få ytterligere utredning rundt barnehagesaken.

- Jeg tror pakken Hjørvard Bjørnbeth kommer med, er en gave til bygda. Bjørnbeth har gjort det knallbra på Brekkåsen, sier Aar.

Aar etterlyser informasjon om hva som skjer når det gjelder barnehagebygging, og ordfører Gunnar Krogstad sier at saken først skal behandles av komité for oppvekst og kultur og komité for teknikk og miljø før den kommer til kommunestyret 27. september.

Les også: Kampen om barnehagen

- Bare plass til én

- Vi vet at det er stor etterspørsel etter barnehageplasser over hele kommunen. For Korsvegen er det vedtatt at det skal komme en ny barnehage, og på Korsvegen er det plass for bare en barnehage, sier Krogstad.

Ordføreren legger til at han ikke er prinisipielt imot private barnehager, men at tall fra rådmannen viser at det er billigere for kommunen å bygge en kommunal barnehage framfor å kjøpe plasser hos en privat utbygger.

- Til syvende og sist er dette en politisk avgjørelse, sier Krogstad.

PS: I papiravisa var ordet ikke beklageligvis falt ut av setninga "Folk ønsker idrettsbarnehagen velkommen, ....