Hundeklubbene som bruker Stavsøra i Melhus, er blitt pålagt å lage reguleringsplan selv om de ikke eier arealet. Ifølge Melhus kommune må hundeklubbene avslutte aktiviteten på Stavsøra om de ikke legger fram en reguleringsplan.

Befaring

Det var Melhus formannskap etter ei befaring i februar, som påla hundeklubbene å lage reguleringsplan. Ifølge kommunen var drifta av banene ulovlige inntil det foreligger en godkjent reguleringsplan. Hundeklubbene har fått dispensasjon fra kravet om reguleringsplan slik at de kan drive med aktiviteter, men dispensasjonen er ikke evigvarende.

Les også: Fryktet nedleggelse

Formannskapet vedtok at reguleringsarbeidet skulle igangsettes og at det skulle være et oppstartsmøte før 1. mai. Melhus kommune, grunneiere og de to hundeklubbene møttes i mars der det ble enighet om at grunneierne og hundeklubbene skulle kontakte et konsulentfirma for å få pris på hva en reguleringsplan koster.

Pristilbud

Norgeshus kontaktet hundeklubbene etter å ha lest i Trønderbladet om kommunens krav om reguleringsplan, og har lagt fram et tilbud om å lage reguleringsplan. Norgeshus skal ha 159.400 kroner ifølge pristilbudet.

Kostnaden er stor for hundeklubbene som driver all aktivitet på frivillig basis. Rådmannen har anbefalt kommunestyret at kommunen bevilger 50.000 kroner som et bidrag til kostnadsdekning for reguleringsplanen. Begrunnelsen er at Stavsøra er viktig som friluftsområde. Stavsøra benyttes også av kommunale aktører, og rådmannen viser til at siden området ligger ved Gaula, er det naturlig at kommunen gir et bidrag. Kommunestyret avgjør i dag tirsdag om Melhus skal stille med en egenandel.

Roger Svendsen i Norsk Schäferhundklubb avdeling Nordenfjeldske sier at hundeklubben har godtatt at de skal være med på å lage reguleringsplan, og at en reguleringsplan må til for at hundeklubbene fortsatt skal kunne være på Stavsøra. Denne avdelinga har 250 medlemmer og har hatt Stavsøra som øvingsområde i 15 år.

Landsdelsstevne

Avdelinga skal for øvrig 23.26. juni arrangere ei stor samling på Stavsøra. Dette er et nytt konsept i Norsk Schäferhundklubb, og under samlinga blir det kåret en landsdelsmester. Samlinga skal være en av fire i Norge, og den ene dagen blir det utstilling etter tysk mønster. I løpet av landsdelssamlinga blir det valpeskue, utstilling, prøver og avlskåring. Spor i forbindelse med øvelser kan bli lagt til andre steder enn Stavsøra, opplyser Svendsen.

- Vi har fått signaler om at det kommer en del tilreisende deltagere både for å konkurrere på brukshundareaen og i utstillingsringen, forteller Svendsen.

Den andre hundeklubben som bruker Stavsøra er Brukshundklubben.

gunnheidi@tronderbladet.no

982 60 456