Under kommunestyremøtet tirsdag vil Miljøpartiet De Grønne fremme forslag om at Melhus får restriksjoner eller forbud mot bruk av visse typer plantevernmidler i og nærheten av det partiet definerer som sårbare områder.

Drikkevann

- Dette omfatter drikkevannskilder, vassdrag, fellesområder ved for eksempel barnehage, skoler, idrettsplasser og andre områder der folk ferdes. Av viktige områder det er ønskelig å beskytte, så har vi i tillegg til det som er nevnt tidligere, grunnvannsforekomsten ved Fremo og Gaula som habitat for insekter og fugler som spiller en stor rolle for matfatet til villaksen, skriver Eirik Engan i interpellasjonen om plantevernmidler.

Han viser til at Statens vegvesen har kuttet bruken av ugressmidlet Roundup og at enkelte kommuner har vedtatt å kutte bruken helt.

- I 2015 kom Glyfosat (Roundup) også på listen av sterkt mistenkelig kreftfremkallende stoffer hos WHO, skriver Engan.

Les også: Med i opposisjonsgruppa

Ber om syn på saken

Engan spør om hva Melhus kommune gjør.

- Spesielt er vi bekymret for bruk av Glyfosat (Roundup) ved nedslagsfeltet til Benna/Grøtvatnet. Det ble registrert omfattende sprøyting med dette midlet kloss til vannkanten av Grøtvatnet i forbindelse med kjemisk brakking av dyrket areal sommeren 2015, skriver Engan.

Les også: Imot snøscooterløyper