Folkehelseinstituttet har sendt ut statistikk for oppslutning om vaksinering av barn og ungdom. Melhus ligger litt under landsgjennomsnittet.

Toårigene

Når det gjelder toåringene, har 92 prosent av toåringene fått vaksine mot pneumokokk-sykdom mens 93 prosent av toåringene fått vaksine mot difteri, kikhoste, stivkrampe og poliomyelitt. 96 prosent har tatt vaksine mot HIB-infeksjon, mens 97 prosent tar tatt MMR-vaksine. Det er bare for MMR-vaksine og HIB-infeksjon at toåringene ligger over landssnittet. Forskjellen ellers er ganske liten.

Niåringene

Også for niåringene ligger melhusbyggene litt under snittet når det gjelder vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt mens like mange i Melhus av niåringene tar MMR-vaksine som landssnittet. 95 prosent tar MMR-vaksina som det for noen år siden var usikkerhet blant foreldre om.

16-åringene

Folkehelseinstituttet har også sett på vaksinetall for 16-åringene i Melhus. Her ligger melhusbyggene over snittet for MMR-vaksina, og på snittet for vaksine mot difteri, stivkrampe og kikhoste. For vaksine mot poliomelitt ligger melhusbyggene ørlite grann under landssnittet.

Les også: Var usikker på vaksine

Derimot er det langt færre 16-årige jenter i Melhus som tar vaksine mot HPV-infeksjon enn 16-åringer ellers i fylket og i landet. 57 prosent av 16-årige jenter i Melhus har tatt denne vaksina, mens landssnittet er 79 prosent og fylkessnittet 73 prosent.