Også i år har noen heldige studenter fra ulike afrikanske land, fått anledning til å komme til Norge gjennom Bokforlaget, for å selge bøker til inntekt for sin egen utdanning.

Mistet foreldrene

David Nsubuga (30) er en av dem. Han studerer ved Bugema-universitetet i Uganda, og måtte for noen år siden hoppe av IT-studiene fordi han ikke hadde råd til å fortsette.

–Begge foreldrene mine døde da jeg var liten, under Idi Amin-regimet. Jeg vokste opp sammen med bestemor, og hun hadde ikke råd til at jeg kunne studere mer, forteller han.

Les også: John har sommerjobb i Norge

Nå fikk han imidlertid denne unike sjansen, og han reiste gladelig til det kalde nord, for å tjene opp nok penger til å kunne fullføre graden sin. Planen er å være ferdig utdannet i 2018, og da vil han bruke kunnskapen sin i hjemlandet.

–Kunnskap og utdannelse er viktig for et land. I Uganda er det mange som ikke har utdannelse, fordi det er dyrt. Jeg vil gjøre en forskjell for landet mitt, for familien min og for andre som trenger det, smiler han.

Har lært litt norsk

David håper folk vil ta godt imot ham når han kommer, og kjøpe mange bøker. Han får 45 prosent av salget, og fastslår at han må stå på, skal det gi resultater til å betale for neste år på skole. Men det ser han ikke mørkt på.

–Jeg liker Norge. Jeg liker kulturen, smiler han, selv om han synes det er veldig kaldt.

Noen norske ord har han også allerede lært seg.

–Tusen takk! Og god ettermiddag, sier han før han setter seg på mopeden og kjører ut i bygda.

Les også: Kjemper om barnehage på Korsvegen