Årlig avvikles 500 sykkelritt, og Statens vegvesen mener det gir utfordringer for syklister og andre trafikanter.

Sykkelrittene foregår som regel på ordinære veier der trafikken avvikles som vanlig. Det kan bety farlige forbikjøringer og grupper av syklister i høy hastighet. Er du blant dem som sitter med hjertet i halsen når det er sykkelritt?

Les også: Skjøt på sykkelskilt på Hølonda

Statens vegvesen varsler at Stortinget ønsker nye regler for hvordan sykkelritt skal avvikles.

Les også: Om de nye reglene

- Mobile vakter utenom politiet til å dirigere trafikken og muligheter til unntak fra trafikkregler er blant politikernes ønsker, heter det på vegvesenets nettside.

Nå er det bare politiet som ifølge veitrafikkloven kan regulerere trafikken. Stortinget ønsker et regelverk som gir arrangører av sykkelritt muligheten til å benytte mobile vakter.

Les også: Tredagers i Gauldalen

Ei gruppe med representanter fra politiet, Norges cykleforbund, Politidirektoratet, Samferdselsdepartementet, Vegdirektoratet og regionene er satt ned. Gruppa skal blant annet se på hvordan vakter kan læres opp. Ifølge forslaget skal den enkelte politimester avgjøre om mobile vakter kan brukes.

Les også: Sykkelvei til 250 millioner

Videre skal gruppa se på om arrangører kan søke om unntak fra trafikkreglene. Under et sykkelritt kan hastigheten bli høyere enn fartsgrensa på stedet og gruppa skal se på om den vil anbefale unntak for syklister.

Fristen for å komme med innspill om den nye forskrifta er 7. juni.