Det polske firmaet Unihouse er i Melhus for å montere to visningsleiligheter på ett av takene til det tidligere TrønderEnergi-bygget i Melhus sentrum.

- Visningsleilighetene vil være klare i begynnelsen av juni, sier Przemek Marciniak fra Unihouse.

Iøyefallende

Folk har stoppet opp for å kikke på den svære krana som står ved det røde murbygget i Melhus sentrum. Ved Løvsetvegen står lastebil med moduler. Leilighetene i leilighetsprosjektet Energiparken bygges som moduler i Polen.

- Bygget blir revet i oktober, sier Marciniak.

Det røde murbygget er blitt omtalt som signalbygg i Melhus sentrum. Nå er det ingen vei tilbake, og det blir altså revet i høst. Deretter skal det bygges 102 leiligheter på tomta. Meglerfirmaet Aktiv solgte nylig en av de to dyreste leilighetene, og forårsaket dermed prisrekord for leiligheter i Melhus med en prislapp på 7,25 millioner kroner.

Les også: Om prisrekorden

Moduler

- Vi har ikke startet produksjon av modulene ennå og leilighetene er på skissestadiet, opplyser Marciniak.

Terje Ingvaldsen fra Roar Wilhelmsen AS står klar med kran utenfor det røde murbygget, og han forteller at moduler fra utlandet pleier å komme med båt til havna i Trondheim. Deretter blir de fraktet med lastebil til byggeområdet, og i løpet av ei natt kan 20 moduler bli satt på plass.