Etter det tredje forhandlingsmøtet føler ordføreren i Melhus og ordføreren i Skaun seg klar til å skrive under på en intensjonsavtale.

På fredag

Det vil skje på Grønneset på fredag, opplyser ordfører Gunnar Krogstad.

- Vi valgte Grønneset fordi det er nærmest felleseie. Stedet ligger i Skaun, men en kjører forbi der for å komme til Hølonda, sier Krogstad.

Ordfører Jon P. Husby er ikke like skråsikker på om han vil skrive under på en avtale. Det gjorde han ikke under møtet i Orkdal da intensjonsjonsavtalen med fem andre kommuner i orkdalsområdet skulle signeres.

- Jeg får se om det blir ei underskrift, jeg møter i alle fall opp på Grønneset, sier Husby.

Husby er godt fornøyd med at Grønneset i Skaun er valgt, og han mener stedet er på grensa mellom Skaun og Melhus.

I dag onsdag ble det tredje forhandlingsmøtet holdt, og møtet var  i Melhus rådhus slik det første møtet var. Dagens møte var lukket, og ordførerne vil ikke offentliggjøre hva som er innholdet i intensjonsavtalen før på fredag.

Les også: Lukket møtet igjen

Navn

I intensjonsavtalen framkommer det hva den nye kommunen skal hete om det blir sammenslåing og hvor hovedsetet skal være. Krogstad vil ikke lette på sløret, og han mener at ingenting av intensjonsavtalen skal offentliggjøres før den siste finpussen på avtalen er gjort.

Ifølge skaunordføreren er navnevalget ikke avklart ennå, og han vil ikke svare på spørsmålet om det blir et nytt navn.

Ikke i kommunestyret

Intensjonsavtalen blir ikke lagt fram i Melhus kommunestyre før etter folkeavstemninga. Venstre foreslo at kommunestyret skal ha et ekstraordinært møte for å behandle intensjonsavtalen, og dette ble nedstemt.

Les også: Kommunestyrets vedtak om å velge Skaun

- Noen partier vil nok behandle intensjonsavtalen, og Arbeiderpartiet vil nok ha et medlemsmøte der vi kommer fram til hva vi anbefaler velgerne å stemme for, sier Krogstad.

Les også: - Stem nei

Folkeavstemning

Melhus og Skaun skal ha folkeavstemning 13. juni. Krogstad mener at det trengs god oppslutning og en tydelig retning før kommunestyret skal legge avgjørende vekt på folkets mening.

- Det er opp til kommunestyret å vurdere resultatet av folkeavstemninga, mener Krogstad.

Les også: dato for folkeavstemning

Krogstad tror det kan bli et uklart bilde i kommuner med flere alternativer. I Melhus vil folk få valget mellom enten at Melhus skal stå alene eller at Melhus slår seg sammen med Skaun.

Les også: Hva stemmer du?

Skauningene har forhandlet både i vest og øst, og kan ende opp med to intensjonsavtaler. Dermed vil innbyggerne få tre alternativer i folkeavstemninga. Det ene kan bli at Skaun skal forbli selvstendig, det andre er sammenslåing med Melhus og det tredje sammenslåing med orkdalsregionen.

De fem kommunene i orkdalsregionen avgjør om Skaun får skrive under på intensjonsavtalen likevel, og ordfører Husby venter nå på klarsignal fra Rindal.

Folkemøtene i Skaun blir 30. mai, 31. mai og 1. juni, og blir i Børsa, Buvika og Venn.

I Melhus er det styringsgruppa som avgjør datoene for folkemøtene, opplyser Krogstad.

Delegasjonen fra Melhus besto av hovedtillitsvalgt Solfrid A. Løvseth, opposisjonsleder Jorid Jagtøyen, ordfører Stine Estenstad og rådmann Katrine Lereggen (ikke på bildet).