5. trinn på Rosmælen skole har deltatt i forskningskonkurransen Årets nysgjerrigper.

Kvålselevene har vunnet Årets nykommer med sitt forskningsprosjekt, som handlet om menneskekroppens reaksjoner på sukker.

Som del av premien har skolen hatt et vitenshow på skolen med Forsker-Frederic fra Vitensenteret i Trondheim. Dette foregikk mandag.

Les også: Kvålseslever er med i konkurransen om å bli Årets nysgjerrigper.

Les også: Skolemesterskap i sjakk

Skolen opplyser at 5. trinn i vinter har arbeidet med nysgjerrigpermetoden for å levere et bidrag til Årets nysgjerrigper.

Slik jobbet nysgjerrigperene på Rosmælen:

Problemstillingen som elevene arbeidet ut i fra bestemte de selv. Den var: Hvordan reagerer kroppen på sukker?

Elevene fant videre fram til fem hypoteser som forskningsarbeidet skulle ta utgangspunkt i.

For å arbeide med hypotesene ble elevene delt inn i fire forskningsteam, som forsket på ulike hypoteser.

Forskningsrapport

I tillegg var det to elever som satt i redaksjonen. De hadde ansvar for forskningsrapporten som skulle skrives gjennom arbeidet og leveres inn til slutt.

Elevene gjorde ulike undersøkelser, der de brukte resten av elevene på skolen som forskningsobjekter. Noen hadde spørreundersøkelse, mens andre observerte.

- Hele klassen jobbet godt sammen om forskningen og rapporten som til slutt ble sendt inn til konkurransen. Rapporten ble vurdert som så god av juryen at vi ble kåret til Årets nykommer. Det er vi veldig stolte av! forteller veilederne Kjerstin Skarpnes og Pål Morten Fossum.

Vitenshow

Som en del av premien fikk skolen et vitenshow av Forsker-Frederic fra Vitensenteret på skolen. De unge forskerne  inviterte hele skolen for å dele premien. Det ble også holdt en markering der rektor delte ut diplom og t-skjorte til alle elevene på 5. trinn, i tillegg til lærerne på 5. trinn som har deltatt.