1. mai-talen til AUF-leder Mani Hussaini i Folkets Hus på Kvål har vekket voldsomme reaksjoner. Etter at Trønderbladet omtalte talen der Hussaini blant annnet sa "Kast kjerringa på haue ut av regjeringa" om statsråd Sylvi Listhaug har saken gått i medier landet rundt.

Les også: Kast kjerringa på haue ut av regjeringa

Mange sender innlegg

I Trønderbladets nettdebatt og på avisas Facebook-side har det kokt, og redaksjonen har også fåt tilsendt innlegg fra opprørte lesere.

Les også: Kraftige reaksjoner på talen

AUF har under 1. mai i år hatt fokus på flyktningestrømmen over Middelhavet, og i 1.mai-toget i Melhus sentrum gikk AUF med et banner med påskrifta: Sylvi Listhaug, farvel.

Reaksjoner

At Hussaini brukte ordet kjerring om Listhaug har ført til en strøm av innlegg til Trønderbladet, og folk skriver blant annet "Man forventer at en AUF-leder kan omtale våre folkevalgte på en annen måte. Det er takken for at han ble godt mottatt i Norge". Andre mener at Hussaini som kom fra Syria sammen med resten av familien i 1998, burde kastes ut av Norge.

Uttalelsen til AUF-lederen har også vekket reaksjon hos lederen i Fremskrittspartiets Ungdom, og lederen mener ordbruken ikke hører hjemme i norsk politikk.

Les også: FpU-lederens kommentar

Melhus AUFs banner i 1. mai-toget og under markeringa ved bautaen for Martin Tranmæl.