Melhus kommune gjentok i dag tirsdag fjorårets suksess med byggesaksaksjon på ettermiddagstid, og oppmøtet av søkere var bra.

Strømmet på

- I løpet av 15 minutter har vi fått inn to komplette søknader og tre forhåndskonferanser, forteller fagleder Øyvind Aundal.

Byggesøkere fikk raskt hjelp da de kom til rådhuset. En av søkerne er Jan Ove Ler fra Ler som skal bygge garasje.

- Jeg er her for å få råd, og det er kjempebra at de har en byggesaksaksjon, sier Ler.

Ved siden av ham i køa sitter Bård Eggen fra Ler, og han skal sette opp et tilbygg.

- Med byggesaksaksjonen får jeg tilbakemelding om det er noen feil i søknaden, forklarer Eggen.

Anniken Løkkeberg er også fornøyd med muligheten til å komme til rådhuset på ettermiddagstid, og hun forteller at familien skal søke om å få gjøre om en carport til utleiedel.

- Det er kjempefint at vi kan komme på ettermiddagen for da kan vi begge være med. Da er han tilbake fra jobb, sier Løkkeberg.

Ekstra innsats

Tre byggesaksbehandlere, en fagleder og to sekretærer sto klar til å ta imot søkere som kom innom.

- Det er verdt å bruke ressurser på dette. Vi får veldig gode søknader. Dette handler om å snakke med folk og omdømmet til kommunen, sier fagleder Øyvind Aundal.

Den neste byggesaksaksjonen er på torsdag.

Les også: Rev hus fra 1850 og fikk gebyr

Ønsker flere ansatte

Aundal er klar over at Melhus har ry på seg å ha lang saksbehandlingstid. Han mener at Melhus ikke er blant de verste kommunene.

- Vi får ikke saksbehandlet så fort vi vil. Dette har sammenheng med at vi har færre saksbehandlere enn normen til Direktoratet for byggkvalitet, sier Aundal.

Les også: Kø av byggesøknader

Ifølge normen bør det være en byggesaksbehandler pr. 3000 innbyggere. Melhus har 16.000 innbyggere og fire byggesaksbehandlere, og burde hatt minst en til ifølge normen.

- Jeg regner med at politikerne er interessert i dette temaet, og de får spørsmål om byggesøknadsbehandlingstid, sier Aundal.

Les også: Dyrere å sende byggesøknad

Kan ikke love noe

Ordfører Gunnar Krogstad var fortsatt på ordførerkontoret da byggesaksaksjonen pågikk, og han gir ros til de ansatte som stiller opp. Når det gjelder å styrke bemanninga, vil han ikke love noe bortsett fra å si at momentet er med nå som budsjettarbeidet er i gang.

Bård Eggen og Jan Ove Ler venter på å få snakke med en saksbehandler.
Anniken Løkkeberg hadde med datteren Thea Løkkeberg Trøan til byggesaksaksjonen.