- Knallbra, sier Petter Nordhaug (17) om å bruke påska til å være Røde Kors-medhjelper.

Har vært der hele påska

Helt siden fredag før palmehelga har Petter stilt opp som beredskapsvakt i Røde Kors-hytta ved Svarthåmmåren i Seterdalen på Hovin.

Det er første gang 17-åringen har tilbrakt påska på vakt for Røde Kors.

- Dette har gitt mersmak, sier Petter.

Les også: Ute på henteoppdrag

Solskinnsvakt

1. påskedag var det sol, ni varmegrader og vind. Det er langt mellom bilene på dagsparkeringsplassen som Røde Kors har ansvar for. Bilistene betaler 40 kroner i dagsparkering, og pengene er kjærkomne inntekter for Røde Kors.

- Det har vært bare ett oppdrag for Røde Kors så langt, og det var på skjærtorsdag, forteller Petter.

I Røde Kors-hytta var også Eli Minde som har pendlet mellom hyttevakt, familieliv og jobb i påska.

- Det har ikke vært så mye folk ute på tur siden det har vært så dårlig vær, og det er færre dagsturister. Folk er nok på hyttene, sier Minde.

Les også: Fjellvettreglene på video

Sondre Kristiansen (29) er også på påskevakt, og han har stilt opp for Røde Kors i mange år. De som stiller opp for Røde Kors, overnatter i hytta som ligger ved fylkesveien mellom Melhus og Meldal.

Kiosk

Røde Kors har også kiosk, og litt handel har det vært der i løpet av påska. En av dem som stakk innom på 1. påskedag, var John Einar Krogstad (13) som er på ei hytte like ved Røde Kors-hytta.

- Jeg var innom kiosken en tur for å kjøpe sjokolade, forteller 13-åringen.

Det er fortsatt bra med snø innover mot Holsjøen og høyereliggende områder, men det begynner å bli overvann på vann og litt slapsete føre.

John Einar Krogstad var innom kiosken for å handle påskegodterier.