- Lytt til folket. Politikerne må ikke frykte dem, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som i dag tirsdag møter Senterparti-folk i Melhus, Midtre Gauldal, Rennebu og Oppdal.

Kommunereformen

Temaet er kommunereformen og inntektssystemet, og Slagsvold Vedum er klar på at statsråd Jan Tore Sanner (H) har altfor høyt tempo på kommunereformen. Fristen 1. juli mener Sp-lederen er en kunstig dato, og han mener statsråden har satt den for å være ferdig med kommunereformen før valgkampen starter.

- Regjeringa har i realiteten bare det halvåret igjen med makt, og så starter valgkampen. Det er da voldsomt til tidspress. Her må en gi seg tid, mener Slagsvold Vedum.

- Folk må få bestemme

Slagsvold Vedum ser ikke bort fra at enkelte kommuner kan ha nytte av å slå seg sammen, men han mener at kommunereformen er så avgjørende kapittel at den må avgjøres enten gjennom folkeavstemning eller under valget i 2017.

- En behøver ikke å frykte folket. I 1994 ble det sagt at det ville bli krise om vi ikke sa ja til EU, og så gikk det jo bra likevel, sier Slagsvold Vedum.

Om Melhus

En av kommunene han mener fint klarer seg på egenhånd, er Melhus. Det begrunner han med innbyggertallet på 16.000.

- Det er ikke slik at små kommuner har rekrutteringsproblemer, sier Slagsvold Vedum.

I Melhus møtte han Jorid Jagtøyen som er blitt valgt til leder av Sør-Trøndelag Senterparti.

Les også: hva pratet Trygve og Jostein om?

- I mindre kommuner som Melhus kan en bruke bredda i fagutdanninga, sier Jagtøyen.

Ifølge Jagtøyen vil selv Melhus som har 16.000 innbyggere, tape flere millioner kroner på det nye inntektssystemet,og deriblant to millioner kroner på omsorgen for unge funksjonshemmede.

Jagtøyen som fortsatt går på krykker etter fallet på stabburstrappa i jula, tok med seg Slagsvold Vedum og Fritz Arne Haugen fra Melhus Senterparti på ferden videre som gikk til Rennebu og Oppdal. Denne gangen ble det ikke tid til stopp i Midtre Gauldal.