Statsadvokat Unni Sandøy har i rettssaken mot den tiltalte ektemannen til Nilofer Naseri i Melhus, lagt ned påstand om at den tiltalte skal dømmes til fengsel i 13 år.

Dessuten at tiltalte skal betale 750.000 kroner i erstatning til konas foreldre og til sønnen (2) ifølge bistandsadvokat Sigrun Dybvads påstand, og bistandsadvokaten har også lagt ned påstand om at det vil bli fremmet krav om erstatning for økonomisk tap og forsørgertap i framtida. Bistandsadvokaten sa i sitt innlegg at sønnen (2) må ha vært redd, og hun viste til at drapet skjedde i hjemmet til barnet.

Dommen blir avsagt fredag 19. februar.

Skal ha angrepet henne

Ifølge aktor ble Nilofer Naseri drept i tidsrommet 19.39-20.08 28. september i fjor i leiligheten på Kuhaugen. Nilofer skal ha blitt drept etter å ha blitt kvalt og knivstukket av ektemannen. Han (28) har erkjent straffeskyld for forsettlig drap, men ikke for trusler. Flere har sagt at Nilofer fortalte om at tiltalte skal ha kommet med drapstrusler, og det har kommet fram i retten at hun har forklart til politiet at tiltalte har vært voldelig mot henne en gang før.

Ifølge aktor har tiltalte opplyst at han tok tak rundt halsen rundt Nilofer og at hun bet ham. Deretter skal hun ifølge aktor tatt tak i en kniv og at tiltalte tok kniven fra henne og ha påført henne en rekke knivstikk mens hun lå på gulvet. Basketaket skal ha skjedd inne på soverommet hennes og i gangen.

- Påtalemyndigheten mener at hun var død da tiltalte dro og at tiltalte visste det, sa Sandøy i sin prosedyre.

Les også: her er det siste bildet av den drepte 27-åringen

Kastet kniv og klær

Ifølge aktor skal tiltalte ha hentet sønnen (2) som var på stua, gått nærmest over den drepte kona og forlot leiligheten. Aktor mener at sønnen hennes mest trolig har hørt kampen.

Etterpå skal tiltalte ha kastet de blodige klærne sine i en søppelcontainer utenfor hennes leilighet og så kastet kniven i en søppelcontainer utenfor der tiltalte bodde midlertidig hos en venn i nabolaget. Etter å ha vært innom vennen der han bodde 20-25 meter unna kona som ville ha skilsmisse, dro han til Melhus sentrum i bilen sammen med sønnen og ble så pågrepet av politiet. Bilnøklene tok han fra konas leilighet.

I politibilen etter at han ble pågrepet, sa han at han hadde slått kona og at hun plutselig var død. Sønnen var til stede da tiltalte ble siktet på med pistol av politiet.

Om truslene har aktor sagt i retten at det finnes vitneforklaringer på at tiltalte hadde framsatt drapstrusler. En politibetjent ved Melhus lensmannskontor fortalte i retten at Nilofer var skikkelig redd. Nilofer skal ha vært redd for å bli drept av ektemannen og at ektemannen skulle kidnappe sønnen.

Ifølge aktor var Nilofer og den tiltalte ektemannen søskenbarn, noe hennes familie har bestridt.

I rettssalen har det vært bevæpnet politi etter at et familiemedlem av Nilofer angrep tiltalte i en pause.

Forsvareren

Forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen sa i sin påstand at aktor og forsvarer at det ikke er vesentlig uenighet om hva som har skjedd når det gjelder drapet, men at han ikke har truet kona.

- Familien blitt utsatt for en meningsløs tragedie, sa forsvareren.

Forsvareren mener at hendelsen er traumatisk også for tiltalte. Han mener at tiltalte var oppgitt over å måtte bruke penger på ei barnehageregning når kona nettopp hadde fått et fjernsyn. Dessuten mener han at tiltalte ble angrepet av kona med kniv da han bøyde seg ned for å kysse sønnen.

Ifølge forsvareren svartnet det for tiltalte, og at tiltalte gikk for langt.

- Straffen bør være nærmere 10 enn 11 år, sa forsvareren.

Faren Essa Nasari tok ordet etter at forsvareren var ferdig med sitt innlegg, og han sa at han håper tiltalte får den straffen han fortjener.