Rettssaken mot 28-åringen som er tiltalt for å ha drept kona si i en leilighet på Kuhaugen i Melhus, går mot slutten. Dersom tidsplanen holder, kan saken være avsluttet i dag.

Les også: - Ingenting tyder på planlagt flukt

Nye vitner

I dag er det fem vitner som skal inn i salen, og så skal aktor og forsvarer holde sine prosedyrer. Blant vitnene er flere politibetjenter. Det første vitnet er Nilofer Naseris advokat Line Evensen. Nilofer hadde kontakt med denne advokaten om blant annet skilsmisse. Tidligere i saken har aktor opplyst at tiltalte hadde tatt bilde av et brev fra Famiievernkontoret som han fant i leiligheten til kona.

Hvor lenge tiltalte skal sone i fengsel, avgjøres av dommerne. Aktor Unni Sandøy vil foreløpig ikke si hva hun mener er passende straff. Hun opplyser at den maksimale straffa tiltalte kan få, er 15 år i fengsel. Minstestraffa er 8 år. 28-åringen har sittet i varetekt siden drapet 28. september i fjor. Han sa allerede i politibilen etter pågripelsen at han hadde slått henne (kona) og at hun plutselig var død. I retten har han erkjent straffeskyld for forsettelig drap. Verken i avhør eller i retten har tiltalte forklart noe særlig om drapet, og han har sagt at han ikke husker.

Han er også tiltalt for trusler, og aktor Sandøy sier at truslene i seg selv gir bare noen få dagers fengselsstraff.

Om planlegging

- Ingenting tyder på at noe var planlagt. Han hadde ikke pakket noe, han hadde ikke overført penger og han hadde ikke planlagt flukt. Han skulle flytte inn i ny leilighet 1. oktober. Vi ser ingen plan i handlinga, sier aktor Sandøy.

Aktor legger til grunn at ungen på to år var inne i leiligheten da mora ble drept og at tiltalte tok med seg ungen ut av leiligheten etter drapet. Videre legger hun til grunn at tiltalte tok med ungen bort til leiligheten han bodde i hos en venn. Hvor ungen var mens tiltalte skal ha kastet kniven i søppelcontaineren, er ikke klart ifølge aktor. Deretter tok tiltalte med seg ungen i bilen til kona etter å ha hentet bilnøkkelen inne i leiligheten før han dro avgårde med bilen til Melhus sentrum der han ble pågrepet av politiet i Rådhusvegen som går mellom Mehus rådhus og Melhustorget/Melhuset.

Les også: Pågrepet i Melhus sentrum

Skjerpet sikkerhet

Også i dag er væpnet politi i salen, og aktor har bedt om skjerping ved at tiltalte skal føres ut av salen først før andre får gå ut. Personer som skal inn i salen, blir kroppsvisitert. Ansatte ved Melhus lensmannskontor og Klæbu lensmannskontor er med på vaktoppdraget og frakting av tiltalte til og fra tinghuset, opplyser politiførstebetjent Rune Røddesnes.

Vaktholdet er skjerpet. Blant dem som deltar i vaktholdet er politibetjentene Ketil Stene, Rune Røddesnes og Stian Hovland.