De åtte enhetene Malum bygg er i ferd med å bygge på Singsås, ble solgt lenge før ferdigstillelse.

– Det er overraskende at vi skulle selge alle så tidlig i prosessen, men det gjør alt mye enklere. Risikoen blir mindre, og alle leilighetene kan ferdigstilles samtidig, uttaler daglig leder i Malum bygg, Tommy Dalbakk.

Nå vurderer entreprenøren flere slike prosjekter.

Sentralt på Singsås

– Vi ser behovet, når leilighetene her forsvant uten at vi trengte å legge to pinner i kors for det, sier Dalbakk.

Likevel vil de ikke kaste seg ut i flere tilsvarende prosjekter uten å ha undersøkt markedet, og forholdene må også ligge til rette.

– Det kan godt være vi går på et sånt prosjekt til, men da er vi avhengig av rett tomt til rett pris, sier entreprenøren.

Leilighetskomplekset på Forsetmoen er sentralt, i den forstand at det er gangavstand til skole, barnehage, butikk og buss. En slik «perle» er sjelden vare på Singsås, og Dalbakk mener det kan være mer aktuelt å bygge noe tilsvarende på Støren.

Frigjorde større hus

Kjøperne av leilighetene på Forsetmoen er alle godt voksne. Malum bygg har kjennskap til at yngre huskjøpere som vurderte leilighetene, heller valgte å gå for større enheter, som nå blir lagt ut på markedet som en følge av at eierne av disse har kjøpt leilighet.

Kvadratmeterprisen på de 70 kvadratmeter store nøkkelferdige leilighetene er 25.000 kroner, og overkommelig for mange. Malum bygg skal likevel gå i pluss på prosjektet, mener Dalbakk. Det skyldes blant annet et godt utgangspunkt.

– Det bunner i en relativt billig tomt, og at vi ikke har alt for store kostnader før vi begynner, uttaler han.

Ferdig regulert

En del av tomta er overskuddsareal fra samvirkelagstomta. Den bygningen kjøpte Malum bygg i 2007, og fikk den omregulert til boligformål. Resten av området ble omregulert i 2013, og Malum bygg kjøpte til mer tomt fra kommunen i 2014.

Siden det var lagt til rette for boligbygging gjennom regulering, ble søknadsprosessen ukomplisert.

– Det er viktig at kommunen legger til rette for denne typen bygging. Det er en forutsetning for at utbyggere skal gå på slike prosjekter, mener Dalbakk.

Kostnadsnivået ellers er også holdt på et edruelig nivå, med prefabrikkert reisverk og yttervegger fra Støren treindutri, og Malum bygg gjør selv alt arbeidet innvendig.

Nye lokaler

Dette er det første prosjektet Malum bygg har gjort i denne størrelsesorden, og leilighetene skal være overtakelsesklare den 15. juni.

Ellers driver de 13 ansatte i bedriften mye med rehabilitering og restaurering, og har en stor, fast kundekrets i Midtre Gauldal.

De flyttet nylig fra Singsås næringspark inn i næringsbygget på Bjørgen, der Lillerønning snekkerifabrikk holdt til tidligere.

SELVEIER: Malum bygg setter opp åtte selveierleiligheter i et kompleks på Forsetmoen. De er alle på 70 kvadratmeter. Foto: Solveig Tofte