Under rettssaken mot Nilofer Naseris ektemann er voldsalarmen 27-åringen hadde, ett av momentene. Bildet som politiet har tatt, viser voldsalarmen. Etterforskningsleder John Torger Konstad har tidligere sagt til Trønderbladet at voldsalarmen stod på. Ifølge politiet lå mobiltelefonen til lading på gulvet i stua.

Visste om voldsalarmen

Tiltalte har i Sør-Trøndelag tingrett sagt at han visste at kona hadde voldsalarm. Ett av bevisene statsadvokat Unni Sandøy la fram i retten på sakens første dag, var et bilde tiltalte hadde på mobilen og som viste at Nilofer hadde fått voldsalarm.

Les også: om nødsamtalen

Voldsalarmen ser ut som en liten mobiltelefon.

Midlertidig tiltak

På nettsida til politiet står det at en mobil voldsalarm er ment å være et midlertidig tiltak for å løse akutte problemer. Før en kan få voldsalarm, må en fylle ut en søknad. Det står også at det ikke er et krav at det også må leveres en anmeldelse. Tildelinga gjelder i tre måneder. På nettsida står det at alarmen skal trekkes tilbake om trusselen er redusert eller fjernet slik at andre kan benytte seg av den mobile voldsalarmen.

En av gruppene som kan få voldsalarm er "personer som er voldsutsatt eller trues av nåværende eller tidligere ektefelle/samboer, barn, barnebarn eller andre" ifølge politiets nettside.

Les også: erkjente straffeskyld for drap men ikke for trusler