Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen fra Hovin vil søke på stillinga som fylkesrådmann for Trøndelag dersom det blir sammenslåing fra 2018.

Ingen jobbgaranti

- Jeg kommer til å søke på stillinga, sier Mjøen.

57-åringen forteller at han ikke har noen jobbgaranti dersom han ikke blir tilsatt i stillinga.

Les også: hvorfor til Steinkjer?

Om folkeavstemning

Sør-Trøndelag fylkeskommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune har inngått intensjonsavtale om å slå seg sammen til Trøndelag. Hovinsbyggen Mjøen er med i styringsgruppa som har jobbet for ei sammenslåing. Gruppa består ellers av fylkesordfører Tore O. Sandvik og fylkesrådsleder Anne Mari Mevassvik. Inge Fornes er administrasjonssjef i Nord-Trøndelag fylkeskommune.

Deres anbefaling etter å ha studert forskning, er at det ikke skal holdes folkeavstemning før ei sammenslåing. 27. april skal fylkestingene avgjøre om det blir sammenslåing, og blir det ja skal de to fylkeskommunene sende søknad til Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Stortinget avgjør om søknaden innvilges.

- Blir det sammenslåing, skal det bygges opp en ny organisasjon. Jeg fortsetter uansett som fylkesrådmann ut 2017. Fra 2018 blir det en ny organisasjon og den skal være på Steinkjer ifølge avtalen, sier Mjøen.

Milliardomsetning

Omsetninga til Sør-Trøndelag fylkeskommune er på 3,8 milliarder kroner, og i året investerer fylkeskommunen for 1,1-1,2 milliarder kroner. Tirsdag legger Mjøen fram regnskapet for 2015 for fylkesutvalget. Først når politikerne har fått vite tallene, vil Mjøen uttale seg om fjorårsregnskapet gikk med overskudd eller ikke.

4400 ansatte

I dag er det 2700 ansatte i Sør-Trøndelag fylkeskommune mens Nord-Trøndelag fylkeskommune har 1700 ansatte. Totalt vil Trøndelag få 4400 ansatte.

- På sikt må vi få til en effektivisering ut av prosessen. Det er lagt til grunn i utredninga at ingen skal sies opp. Det vil være naturlig avgang. Alle må være forberedt på å få nye oppgaver, forteller Mjøen.

Fylkespolitikerne ønsker seg flere oppgaver utover videregående skole, kollektivtrafikk og vei som i dag er hovedoppgaver. Blant nye oppgaver har styringsgruppa å ta over oppgaver fra Fylkesmannen samt ta politisk ansvar for barnevern, miljøvern og landbruk.

Flyttbar

Mjøen har altså bestemt seg for å søke på stillinga som fylkesrådmann for Trøndelag om den nye regionen oppstår. Dersom han får stillinga, er han innstilt på å skaffe seg en bolig i Steinkjer. På Hovin har han gård, og den skal han fortsatt drive.

Før Mjøen ble fylkesrådmann, hadde han i 10 år vært assisterende fylkesrådmann. Han har bakgrunn fra Forsvaret.

Les også: om da direktøren i AtB endret på busstakstene