Trondheim Bil-Demontering gjenåpnet i dag tirsdag etter den fatale brannen i mai.

Kunder møtte opp

Mandag kveld varslet daglig leder Belinda Skibnes Ramberg på Facebook om gjenåpninga, og det har kunder fått med seg. Det ene etter den andre troppet opp hos bilopphuggeriet i dag. En av dem er Joshiah Anderson som var på jakt etter en bildel til en Peugeot.

Imidlertid kan ikke daglig leder Skibnes Ramberg la kunder gå fritt omkring.

Arbeidstilsynet

- Arbeidstilsynet ønsker at alt skal være i orden, og vi må avvente før vi åpner. Jeg har ikke fått noen dato fra Arbeidstilsynet når vi kan åpne, sier Skibnes Ramberg.

Skibnes Ramberg hadde ønsket å komme i gang igjen slik at kunder kan komme med bestillinger og få utlevert deler som kan skaffes fra bilopphuggeriet.

Tilbake igjen

Hun har hjemmekontor, mens to ansatte hadde sin første arbeidsdag i dag. En av dem er Arthur Halvorsen som har kontor i ei brakke.

- Kontordelen har vannskader og er selvfølgelig preget av besøk nattestid, sier Halvorsen.

Halvorsen forteller at han har vært innom arbeidsplassen mange ganger etter brannen i mai.

- Det er klart det er litt spesielt å være her. Livet må gå videre, sier Halvorsen.

Brannen i mai førte til at seks ansatte ble skadd hvorav en døde og to ble overført til Haukeland sykehus i Bergen der de fortsatt er. Skibnes Ramberg opplyser at ansatte enten er tilbake på jobb, er sykemeldte eller permitterte.

Arbeidstilsynet har anmeldt Trondheim Bil-Demontering, og daglig leder Skibnes Ramberg sier at hun ikke har hørt noe fra politiet om hvordan etterforskninga ha endt.

- Vi venter også på å få rivingstillatelse fra Melhus kommune, sier Skibnes Ramberg.

Bygningene skal rives, og Skibnes Ramberg planlegger å sette opp et nytt anlegg. Når det kan bli, er ikke avklart ennå ifølge Skibnes Ramberg.

Les også: har planer om å bli ferdig før jul

Les også: vil gjenoppbygge bilopphuggeriet

Hovedbygget skal rives på grunn av skadene under brannen i mai.
Ansatt Arthur Halvorsen ekspederer kunde Per Iversen.