Den skandinaviske finalen i First Lego League ble vunnet av No Limits fra Tromsø. Laget fra Hovin skole som vant regionfinalen, gjorde en kjempeinnsats.

Det var No Limits fra Tromsø som mottok tittelen FIRST LEGO League Champions, og sikret seg dermed en plass i den globale finalen i St. Louis i USA i april 2016.

Hardtrening

Siden midten av september har 902 lag fra 49 skandinaviske byer jobbet med FLL-oppdraget som er tredelt med utfordringer innen forskning, teknologi og samarbeid. I november ble det avholdt regionale finaler hvor 46 skandinaviske lag kvalifiserte seg til i Mo i Rana. Med hele 24 lag fra Norge var sjansene store for seire på hjemmebane, framgår det av ei pressemelding.Det var Hovin Trash Fighters fra Melhus som representerte Trøndelag i den skandinaviske finalen. Laget består av 2 jenter og 8 gutter mellom 10 og 12 år. Laget har 3 veiledere, er tilknyttet Hovin skole og har holdt på med FLL siden 2015.

- Barna har selv ringt og sendt mail til sponsorer og har klart å samle inn 55 000 kroner i sponsormidler, sier veileder Anders Lehn.

Laget fra Hovin bestod av Esten Bakken, Sondre Lundberg, Mia Lehn, Odin Landsem, Oscar Solum, Peder Bonesvoll, Iver Børseth, Emma Lina Ryan, Oddvar Jønland, og Martinus Landsem.

Realfag og teknologi i praksis

FIRST LEGO League, i tett samarbeid med Statoil, ønsker å vekke interessen for realfag gjennom reelle problemstillinger som kan inspirere barn og unge. Derfor inneholder kunnskapsturneringen både faglig og personlig utvikling gjennom samarbeid og praktisk læring. Tanken er at tidlig bevisstgjøring for realfag og teknologi kan bidra til et valg av utdanning i denne retningen. Slik skal morgendagens ingeniører sikres, opplyser arrangøren.

Se video om oppfinninga til Hovin skole

Les mer: om konkurransen

Konkurransen var svært spennende.