Lørdag var det lokale finaler i den store Lego-konkurransen over hele landet, og fra Hovin stilte to lag på NTNU Gløshaugen - Hovin Trash Trek og Hovin Trash Fighters.

Les også: Spennende forsmak på den store Lego-prøven

Sistnevnte gikk helt til topps da det gjaldt som mest, og jublet stort da medaljene og sjekken på 5000 kroner ble utdelt. Etter å ha blitt best av 26 lag er neste steg nå den skandinaviske finalen.

- De har forsket, bygd og programmert roboter og laget en flott stand, sier Anders Lehn, veileder for First Lego League ved Hovin skole.

Vinnerlaget består av medlemmer fra 5.-7. trinn, og elevene har arbeidet tilsammen åtte uker med prosjektet.

Oppgaven var å finne en problemstilling knyttet til dagens avfallshåndtering, og å skaffe seg informasjon om temaet. Etterpå har de designet en nyskapende løsning på problemet, som ble presentert lørdag. I tillegg var det en oppgave som gikk ut på å bygge og programmere roboter.

Hovin Trash Fighters vant førstepris for markedsføring og robotkjøring. Dermed ble de "Champion" og gikk videre til skandinavisk finale i Mo i Rana 28. november.Trash Trek var i finalen i forskningpresentasjon, der de også gjorde det sterkt ved å bli blant de åtte beste.

Hovinskolen hadde også med et underholdningsinnslag som ble fremført i påvente av dommerenes avgjørelse. Det sto medlemmene fra det lokale bandet Youngstars for.

Hovin Trash Trek gjorde også en solid innsats lørdag. Her er de på stand på Gløshaugen. Foto: Privat