Den 27 år gamle ektemannen til Nilofer Naseri er varetektsfengslet for fire nye uker med brev- og besøksforbud.

- Han aksepterer fengsling uten å møte i retten, opplyser Tore Angen som er siktedes advokat.

Ektemannen er siktet for forsettlig drap etter at kona Nilofer ble drept 28. september. Hun bodde i en leilighet på Kuhaugen i Melhus sentrum sammen med sin to år gamle sønn. Ektemannen ble pågrepet av politiet klokka 21.19 den kvelden, og da hadde han parets to år gamle sønn i bilen som stod registrert på hans kone.

Godtar fortsatt fengsling

Les også: varetektsfengslet

- Siktede godtar fire nye uker i varetekt, sier politiadvokat Kornelia Lykke.

Den siktede 27-åringen har godtatt av saken avgjøres som kontorforretning, og det betyr at han ikke trenger å møte i Sør-Trøndelag tingrett.

Sør-Trøndelag tingrett har bestemt at 27-åringen skal varetektsfengsles for fire nye uker med brev- og besøksforbud slik politiet ønsket.

- Siktede har ikke godtatt fortsatt brev- og besøkskontroll. Vi har bedt om det på grunn av bevisforspillelsesfaren. Vi mener han har mulighet til å påvirke vitner, og vi vil ha kontroll på hvem han snakker med, sier Lykke.

Retten godtok altså ønsket til politiet.

Videre etterforskning

Lykke opplyser at politiet har kommet ganske langt med etterforskninga, og at det fortsatt gjenstår vitneavhør og kartlegging av elektroniske spor som trafikkdata og mobiltrafikk. Hva som skjedde den 28. september fra den drapssiktede forlot jobben hos Matmegleren på Søberg til han ble pågrepet av politiet klokka 21.19, ønsker ikke Lykke å gå inn på av hensyn til etterforskninga.

- Vi har ganske god oversikt over hendelsesforløpet. Nå venter vi på den endelige obduksjonsrapporten og resultatet fra tekniske undersøkelser, sier Lykke.

Det som er kommet fram, er at den drapssiktede jobbet overtid den dagen. Ifølge advokat Tore Angen kom 27-åringen til leiligheten for å ha samvær med sønnen, og at det i leiligheten oppstod en krangel. Ifølge etterforskningsleder John Torger Konstad skal den drapssiktede sa sagt at krangelen gjaldt ei regning. Hvilken regning dette var, ønsker ikke politiadvokat Lykke å si noe om av  hensyn til etterforskninga.

Ifølge det advokat Angen har sagt til Trønderbladet, tok den drapssiktede ektemannen en matkniv han fant i leiligheten.

Hvordan Nilofer Naseri (27) ble drept og når hun døde, ønsker ikke politiadvokat Lykke å si noe om utover å vise den den første obduksjonsrapporten som viste at Nilofer døde som følge av ytre vold.

Avhør

Melhusdrapet etterforskes ifølge Lykke av ei stor gruppe hos politiet, og Lykke forteller at det mest trolig blir ett nytt avhør av siktede. Politiet bruker tolk under avhørene. Den siktede har bodd fire år i Norge.

Han har midlertidig oppholdstillatelse, og Lykke sier at siktede ikke har oppgitt som motiv for drapet at han kunne risikere utvisning fordi kona Nilofer ville ha skilsmisse. Tidligere hadde hun anmeldt ektemannen for trusler. Politiet har ikke villet si om hun har sagt at han har vært voldelig mot henne. Tidligere har etterforskningsleder John Torger Konstad sagt til Trønderbladet at ingenting tyder på at dette er et æresdrap.

- Vi har ikke snakket med hans familie i Afghanistan. Det er ikke bare å ringe til dem, og det trengs en rettslig anmodning for å kunne avhøre dem, sier politiadvokat Lykke.

Les også:om Spesialenhetens etterforskning av politiet

Lykke opplyser at politiet i løpet av de nærmeste fire ukene vil be om forhåndsberamming av drapssaken.

- Det er ikke realistisk at det blir en rettssak før jul, forklarer Lykke.

Politiadvokat Kornelia Lykke.