Bilene som står innenfor gjerdene til den kommende pendlerparkeringa med parkerings-app, slapp unna borttauing mandag.

Området tømmes

- Vi håper at bilene er borte på tirsdag, og vi starter å ringe folk om bilene ikke er fjernet, sier rådgiver Lars Fabricius i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Mandag tok ordfører Jorid Jagtøyen det offisielle spadetaket for verdensnyheten parkerings-app. Den opprinnelige planen var at spadetaket skulle gjøres med gravemaskin, men så var gravemaskina på service.

Spadetak

I stedet spadde ordføreren hull på grøntarealet ved parkeringsplassen medvaraordfører Sigmund Gråbak, rådgiver Lars Fabricius og ansatte i Grunnarbeid som har fått oppdraget, som tilskuere.

42 plasser på den ene delen av parkeringsplassen utenfor Melhus skysstasjon går ut av bruk inntil desember. Da åpner den nye plassen med 58 plasser, og denne er forbeholdt de 100 som har meldt seg som frivillige i pilotprosjektet med uttesting av parkeringsappen som Trønderbladet skrev om i forrige uke.

- Nå kan det være lurt å komme seg tidlig opp om morgenen for å sikre seg plass utenfor Melhus skysstasjon, sier Fabricius.

Parkeringsplassen utenfor Melhus skysstasjon pleier å være overfylt med parkering utenfor oppmerket felt. Nå blir det altså enda mer kamp om plassene. Ett annet alternativ kan være å kjøre til Brubakken pendlerparkering.

Fra tirsdag av må denne parkeringsplassen være tom for biler.