Skatepark ble det ingenting av på betongflata i Melhus sentrum. I stedet kan det bli en trimpark der med et stort sjakkspill.

Les også: Fortsatt uenighet om betongflata

Les også: Skateparken rullet i gang

Trimparken

Det forteller ordfører Jorid Jagtøyen. 20. oktober er ordførertida over for Jagtøyen, og hun har bestemt seg for å bruke de siste dagene til å få fullført noen prosjekter. En av dem er å få gjort noe med betongflata ved Buen omsorgssenter i Melhus sentrum.

Der ønsker ordføreren og barne- og ungdomskonsulenten å bygge skatepark. Dette skapte mye støy, og en støyrapport fra Rambøll viste at det kunne bli krevende å få til en skatepark ved sansehagen til Buen omsorgssenter uten for høyt støynivå. Skateparken ble i stedet bygd ved Melhushallen.

Siden har betongflata ligget der uten noe på, og det ønsker Jagtøyen å få gjort noe med og så fort som mulig.

- Jeg har satt kultursjefen og virksomhetslederen for Bygg og anlegg på saken,og det vil bli hentet inn pris på hva dette koster. Det skal legges dekke oppå betongen, og det er ikke så egnet å legge kunstgressdekke her siden det er betong under. Kommunen har søkt om midler fra ulike hold, og har fått penger fra Trondheimsregionens friluftsråd til å lage en trimpark. Trimparken skal være i tre, og skal kunne brukes av alle generasjoner, sier Jagtøyen.

Trondheimsregionens friluftsråd har satt av penger til friluftssport i anledning Friluftslivets år.

Trimparken mener Jagtøyen ikke vil komme i konflikt med den kommende sentrumsplanen.

Jagtøyen har også spurt Idrettsrådet og ungdomsrådet om de vil komme med innspill.

Sjakkspillet

Dessuten har hun spurt en ungdomsbedrift om den kan lage et kjempesjakkspill, og Melhus historielag er også blitt involvert.

- I Melhus er det jo så stor interesse for sjakk, og vi kan bruke elementer fra sagahistorien, sier Jagtøyen.

Den avtroppende ordføreren ønsker seg et stort sjakkspill der dronninga kan være Tora på Rimol, kongen er Olav Tryggvasjon og bøndene er Håkon jarls menn. Hvor Håkon jarl og trellen Kark kommer inn, er ikke helt klart. Både løperen og tårnet er ledige figurer.  Sjakkspillet kan også settes i en kommende park i Melhus sentrum, mener ordføreren.