Martin Vavik Eidsmo fra Kvål får kommende onsdag delta på Leder for en dag. Da skal han skygge administrerende direktør Kjell Rusti ved Sopra Sterias avdeling i Skandinavia. Sopra Steria er et av de 10 største it-konsulentselskapene i Europa med 37.000 ansatte i 20 land. Skandinaviske Sopra Steria har hovedkontor i Posthuset i Oslo, Norge, med ca 1000 medarbeidere.

- Det blir en skoledag utenom det vanlige, og dette blir spennende, sier Martin.

Stort konsern

Ifølge hjemmesida til konsernet er Sopra Steria en ledende aktør i Europa innen digital transformasjon. Administrerende direktør Kjell Rusti har i ei pressemelding opplyst at "vi i Sopra Steria heier på de unge!"

18-åringen går på Melhus videregående skole,og er den eneste i Sør-Trøndelag som er valgt ut til å gå hakk i hæl med en leder i en stor bedrift. Opplegget tilbys gjennom Ungt Entreprenørskap, og Martin er en av 30 unge som er valgt ut.

Stekepanne

Bakgrunnen for at han ble valgt ut til skyggedagen, er at han er daglig leder i ungdomsbedriften Smart Wall. De ansatte utviklet en skillevegg i silikon til å sette i stekepanna. Dermed kan en lage flere retter i stekepanna samtidig uten at maten blandes sammen. Dessuten vil en spare oppvask, har de ansatte forklart til Trønderbladet ved en tidligere anledning. Inntekta av salget av skilleveggene som er i silikon, skal gå til Kreftforeningen.

Da Smart Wall UB deltok på fylkesmessa, fikk bedriften flere utmerkelser og den gikk videre til NM.

- Vi har bestemt oss for å fortsette med ungdomsbedriften, sier Martin.

Over 11.000 elever driver ungdomsbedrift gjennom skoler, og Melhus videregående skole er en av skolene som tilbyr faget. Ungdomsbedriften gir elevene kunnskap om hvordan en bedrift drives. Martin ble valgt ut fordi han har utmerket seg om en av de aller beste elevene.

18-åringen går tredjeåret på studiespesialisering ved Melhus videregående skole, og han tar programfagene markedsføring, ledelse og økonomi.

- Jeg har interesse for økonomi og gründervirksomhet, sier Martin.

På fritida spiller han håndball for Strindheim.

Toppleder for en dag  arrangeres for 13. gang, og kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement.