Som ventet ble det steile fronter da formannskapet skulle behandle Nye Veiers spareplan for E6. Striden står om det mye omtalte Lerkrysset. Senterpartiet, Høyre og Frp er villige til å ofre krysset i tro på at det vil gi en tidligere byggestart for E6. Ap, Melhuslista og KrF vil på sin side ikke gi slipp på krysset.

Midtre Gauldal-ordfører Sivert Moen sier til Trønderbladet at han tror melhuspolitikerne merker presset fra en hel region. Lerkrysset er nemlig også viktig for Midtre Gauldal og videre sørover, i den forstand at de definitivt ikke ønsker at byggingen av E6 blir utsatt nok en gang. Det er ingen tvil om at presset er stort, både fra andre kommuner og fra Nye Veier.

Tirsdag skal Nye Veiers spareplan opp i Melhus kommunestyre. Ordfører Moen håper Melhus-politikerne vil gjøre et vedtak som gir Nye Veier åpning for å bestemme hva som skal skje med Lerkrysset. Hvis han blir bønnhørt er vel det i realiteten å gå med på Nye Veiers spareplan. Jeg har i alle fall ingen tro på at Nye Veier på magisk vis finner de 400 millionene som et Lerkryss er beregnet til å koste.