Det jeg leser av innlegget er at de allerede nå har en positiv innstilling til steinbruddet, samtidig som de sier at det er først når en konsekvensutredning foreligger at man kan ta en «endelig og god avgjørelse om vi går for oppstart av Koloåsen steinbrudd».

Og når de uttaler at planprosessen bør komme i gang uavhengig av kommunedelplana, så uttaler de seg også i strid med sitt eget parti som støttet vedtaket om å vurdere saken i en helhetlig sammenheng, der «en regulering slik det legges opp til vil være i strid med kommuneplanens arealdel» (jf. svarinnlegget fra Gunnar Krogstad 18/8). Kommuneplanen er et av de viktigste verktøyene vi som politikere har. Den har et formål, og den er et resultat av omstendelige politiske prosesser der alle har hatt anledning til å komme med høringsinnspill.

Å la omfattende tiltak, som et steinbrudd er, få omgå disse planene, er å undergrave både demokratiet og det faglige i en slik planprosess. Inntil videre håper jeg at saken får ligge i skuffen fram til neste rullering av kommunedelplana, og at saken blir satt i en riktig kontekst.

Anne Sørtømme, kommunestyrerepresentant for SV