Med konserten «Salmeskatter i personlig drakt» tirsdag kveld ønsker melhusmusikeren Dag T. Heggset å by på en tilbakelent og nær atmosfære i Melhus bedehus, og med mange kjente og kjære salmeskatter som utgangspunkt.

Heggset har tidligere gitt ut egen musikk, og har også vært delaktig i andre produksjoner.

Thailand

Han har i senere år studert på jazzlinja ved NTNU og ABAC University i Bangkok. Spontan improvisasjon og spennende dynamikk er særtrekk i Heggsets musikk.

- Å studere utøvende musikk i Thailand var svært spennende og utfordrende, forteller han. - Der var det samspill med musikere fra land som Kina, Kambodsja, Bhutan og Pakistan. De har helt andre skalaer enn våre vestlige, og det som høres reint ut for oss, kan høres surt ut for dem – og omvendt. Men tiden i Bangkok ble virkelig en opplevelse for livet! sier en opprømt melhusbygg.

Soloartist

Tirsdag kveld formidler 47-åringen flere hundre år gamle salmer – de fleste er kjent for veldig mange av oss. Men Heggset vil sette farge og dynamikk på salmene. Han spiller på flere tangentinstrumenter, og ett av dem fikk han som gave på en reise til Pakistan. Han både trakterer tangentene og synger - helt solo.

Han setter pris på gode tilbakemeldinger fra tidligere salmekonserter i trondheimsområdet. «Jeg satt med tårer under store deler av kvelden, og tenkte på alle de jeg er glad i.” ”Vågalt!” ”Jeg kjente at jeg kunne senke skuldrene og bare være.»