Alt vilt kan brukes på denne måten, både firbeint og fugl, for griljermelet og fløten sørger for at kjøttet blir saftig. Men så var det smaken da. Vilt er godt, ingen tvil om det, og viltsmaken skal æres. Men noen ganger trenger du noe annet. Disse kjøttbollene er så kjappe at de fint funker på en helt vanlig tirsdag etter jobb, og da må de få lov til å stråle i en skikkelig smaksfest som ikke tar lang tid. Tenk ti minutter til å kjøre sammen farsen og rulle den til boller, ti minutter til å koke pastaen mens bollene steker og et par minutter til å blande sammen smakene. Det er ikke lang tid for skikkelig mat, men det krever et par snarveier. Og de kommer ferdige i glass og pakke. Kombinasjonen av pesto, fete og fyldige soltørkede tomater, skarpt sitronskall og en godt dryss parmesan gir en helhet som på merkelig vis er både kraftig og lett på samme tid. Så kan du heller spise steika med fløtesaus og rosenkål når søndagen kommer.

VILTKJØTTBOLLER I SMAKSFEST

(6 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av vilt

1 stor løk

2 ss sennep

2 egg

2 dl griljermel

3 dl fløte

salt og pepper

spaghetti til 6 personer

1 glass ferdig pesto

1 glass soltørkede tomater i olje

finrevet parmesan

finrevet skall fra 2 sitroner

Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskin med knivinnsats og finhakk. Bruk puls-funksjonen på maskinen og følg med på når kjøttet er hakket så grovt som du vil, og alt er blandet til en farse som holder godt sammen. La gjerne farsen hvile i kjøleskapet en halvtimes tid, så fløte og griljermel får satt seg skikkelig. Form store kjøttboller med hendene, legg på stekebrett med bakepapir og stek i ovnen ved 200 grader til de er gjennomstekte. Umulig å si hvor lang tid det tar, avhengig av hvor store boller du lager, men de skal gi god motstand når du trykker på dem. Sjekk allerede etter seks-sju minutter. Det går overraskende fort i stekeovnen, og du vil ikke ha tørre kjøttboller.

Mens kjøttbollene steker, kokes pastaen i salt vann. Hell av vannet og bland den dampende varme pastaen med pesto. Anrett på tallerkener sammen med grovhakkede, soltørkede tomater, legg på kjøttbollene og riv rikelig med parmesan og sitronskall over.