Årets russerevy ved Gauldal videregående skole havnet langt under dyna. Og ut i kornåkeren med Trine Skei Grande. Vi fikk se hva som skjer foran pissoaret når menn trenger lånte hender, og de gamle damene på gammelhjemmet kviknet også til av spreke mannlige pleiere.

Temaet var allerede satt da Siri Fossum åpnet revyen og gav råd til single menn om hvordan de finner ekte kjærlighet på Tinder.

– Ikke vis for mye før du må, og du bør også vurdere å vente med å sende bilde av deg sjøl, var tipset fra Tinder-Guri til enslige menn oppi dalstrøka.

Fyll og bakrus

Hva som befant seg under dyna fikk vi ikke se så mye av. Den festglade dama i bakrus greide aldri å finne ut om mannen ved siden av var typen fra Budalen eller en darling fra Hauka. Mann nummer to dukket også opp i senga mellom Malin Vagnild og Birger Mælen. Sketsjen «Ferskisfylla på fem minutter» gikk forut, og i senga ble det tid for refleksjoner dagen derpå.

Elevene hadde laget mange artige sketsjer og revynummer. To av de beste var innspilt på forhånd, og ble vist på storskjerm. Blant annet en lokal utgave av «Jakten på kjærligheten», hvor programleder Malin Vagnild fant fram til supersære bønder i Budal, Singsås, Soknedal og Støren, spilt av Karin Budal, Anne Hovstad, Julie Solberg og Benjamin Berge Karlsen. Godt karikert, og her fant publikum ulikheter mellom folk i de forskjellige bygdene.

Et friskt pust

Elevene satte skolehverdagen også på spissen, med karikaturer av lærere og ansatte, og et sangnummer laget rundt linja for anleggsteknikk. Her var det brukt DDE-melodien «Ååå, det går likar no», med refrenget «Ååå anleggsteknikk, noe for deg, gravemaskin og skolelei.....»

Russerevyen har vært et friskt pust i hverdagen, og revysjefene sier at elevene har jobbet godt.

– Alle sammen har vært veldig flinke, og vi er fornøgd med resultatet. Vi fikk bandet Cash fra Ålen til å spille, og de har også gjort en god jobb, sier Julie Solberg.

Torsdag ble russerevyen vist for lærerne på skolen. Fredag og lørdag var det åpne forestillinger, som de ble sett av nesten 400 personer.

– Det har gått fint, og vi har hatt det veldig artig, sier Siri Fossum, også revysjef.