– De store artistene kan Trondheim ha. Trøndertun folkehøgskole er veldig aktuell for et samarbeid om kulturhus. Jeg håper at vi kan ha åpning av kulturhus der med Sir McCartney til stede. Han vil ikke komme til et hus i Melhus sentrum, mener Johansen.

Trøndertun er kjent som rockeskolen, og har også rekruttert elever til LIPA (utdanning i Liverpool) som har sterk støtte fra McCartney.

Artistråd

Den populære artisten har gått inn i politikken, og da for Melhuslista. Kulturhus står høyt oppe på lista for sangeren og skuespilleren, og han mener det er unødvendig å reise et eget kulturhus i Melhus sentrum. I stedet mener han Melhus kommune bør innlede samarbeid med Trøndertun folkehøgskole siden skolen likevel har planer om å utvide.

– For meg er Melhus mulighetenes marked, og Melhus har alle forutsetninger for å lykkes, sier Johansen.

Johansen mener at de store artistene uansett vil til byen slik at det ikke er nødvendig med tusenvis av sitteplasser i et kulturhus.

– Det er magisk å stå i dansesalen på Trøndertun og se utover. For meg er det kun ett alternativ for kulturhus. Sentrumsarealer kan en bruke til noe annet, foreslår Johansen.

Beliggenhet

Trøndertun folkehøgskole har invitert politikerne til å bli kjent med utvidelsesplanene. Så langt er ikke et samarbeid politisk behandlet. Johansen mener at beliggenheten til Trøndertun ikke kan være noen innvending.

– 80 prosent av befolkninga bor ikke i Melhus sentrum, og vi som hører til de 80 prosentene, må bruke bil eller buss likevel. Kanskje er det mulig å samarbeide med AtB om å få styrket busstilbudet til Gimse, sier Johansen.

Johansen mener Trøndertun vil bli et aktivitetssentrum, og en enda større ressurs for Melhus enn skolen er i dag. Politikerne har vedtatt å bruke penger på kinosalen i Melhus rådhus for å bedre fasilitetene, og det mener Johansen har lite for seg fordi salen og scenen er for liten.

Valgkampåpning

Ordførerkandiaten Sigmund Gråbak og andrekandidaten Tore Johansen har politisk sett stått på henholdsvis høyresida og venstresida, og de mener det ikke skaper problemer når de nå står på Melhuslista. Sammen gyver de løs på valgkampen, og den offisielle valgkampåpninga blir 8. august.

– Da blir det ei valgkampåpning som folk aldri har opplevd før. Da samler vi så mange som mulig av våre 22 kandidater, og det blir mye underholdning. Det skal merkes at vi er der, og det er lov å ha det morsomt når vi har valgkamp, lover Johansen.

Flere til Melhus

Johansen prater villig vekk om hjertesaker, og han forteller innimellom at han i første klasse fikk anmerket i karakterboka at han var en flink gutt, men at han prater mye.

– Min hjertesak er at vi må få flere til Melhus. Da må vi ha flere boliger og arbeidsplasser, og Melhus må bli en ja-kommune. Vi kan ikke tillate oss å stagnere, forklarer Johansen.

Næringsarealer på lager er også et tema som opptar ordførerkandidaten, og Gråbak sier at Melhus kommune venter på ei avklaring rundt næringsarealet på Øysand. På Søberg og på Lundamo er det avsatt næringsarealer, men det vil være behov for å rydde på de aktuelle tomtene, opplyser Gråbak. Han peker på tomta til den tidligere bilpressa på Søberg og på Impregnortomta på Lundamo.

– Vi har jo veldig mye areal i Melhus, og det må gå an å bygge nytt når det først bygges slik at lokalene ikke ser ut som brakker, mener Johansen.

Melhuslista er klar på at dersom den tverrpolitiske lista kommer i maktposisjon etter valget, vil de starte rullering av arealplanen selv om den nettopp er rullert. Det begrunner Gråbak med at det mangler boligarealer utenfor Melhus sentrum. Når det gjelder bruk av dyrkamark, mener Gråbak og Johansen at bruk av dyrkajord til annet enn landbruksproduksjon bør unngås. Samtidig mener de at politikerne noen ganger er nødt til å si ja til omdisponering.