Karin Mogård er egentlig en trondheimskunstner, og hun kommer i egen person til åpningen lørdag, forteller gallerieier Lars Erik Røe Magnussen.

Karin Mogård

”Omveiene, sidesporene og forsinkelsene beriker livet”. Det er bildekunsteren Karin Mogårds (62) levemotto.

Karin Mogård ble født i Trondheim i 1955. Hun er utdannet diplomøkonom, men å utfolde seg kreativt har også alltid vært en del av hennes liv.

Maleri på heltid ble det først etter at Karin Mogård flyttet til Tyskland i 2001. Sin første utstilling holdt hun høsten 2005, og etter det har det blitt mange utstillinger. Etter en tiårsperiode i ”utlendighet” valgte hun å flytte tilbake til Norge, men atelieret i Tyskland har hun beholdt og hun har også tre faste utstillinger hengende der.

Også Grønneset

I Norge har Karin Mogård stilt ut oljebilder hos Arts & Gifts i Oslo, hos Galleri Grønneset ved Ånøya i Melhus samt i lokalene hos ”Hjæm te oss” i Trondheim. I august 2017 arrangerte hun en Open Air utstilling med verker i forskjellige teknikker i Åsenfjord nord for Trondheim.

Karin Mogård maler i flere teknikker, men det går mest i olje og da gjerne i en stil som tenderer mot magisk realisme. For henne er det viktig å kunne utfolde seg uten å ta hensyn til hva omgivelsene måtte mene om hennes arbeider. Hun bruker ofte brilliante og kraftfulle farger i maleriene sine, men også bilder i en avdempet og tilbakeholdende stil kan være de eneste riktige for henne i andre livsfaser.

– De siste femten årene har jeg opplevd mye glede, ro og takknemlighet, men i perioder har også ensomhet, frykt og angst preget hverdagen. Billedkunsten har gitt meg frihet til å uttrykke dette på mange måter, og det har vært et stort privilegium, sier Karin Mogård.