Gaularock arrangeres i år for sjette gang, og hvert år har deinvitert unge band i området til å delta på en konsert, hvor de unge talentenehar fått vise hva de er god for.

Nytt av året er at denne konserten blir en delfinale ikonkurransen «Aill mot aill», og vinnerne fra Støren får konkurrere i en fylkesfinalepå Rockheim den 1. november.

Deretter vil de beste fra Sør-Trøndelag konkurrere mot de bestefra Nord-Trøndelag, i den store finalen den 15. november. Premien er på 10.000kroner.

I dommerpanelet i kulturhuset på Støren finner vi ingen ringereenn Hans Bollandsås, Per Borten og Arnstein Solem, alle velkjente ogvelrenommerte musikere fra Gauldalen.

Konferansier for anledningen er Per Forsethlund, halvparten avduoen Perry og Persa, som også er velkjent for sin musikalske underholdning iGauldalen.

Konkurransen «Aill mot aill» ble arrangert første gang i 2011,og er en trøndersk konkurranse i rock for unge nyetablerte band. Arrangører erBandkonsulentene i Nord- og Sør-Trøndelag, Rock City, Rockheim, ungdomsklubberog ungdomshus i begge Trøndelagsfylkene.

Tanken bak konkurransen er å stimulere unge nyetablertebandmusikere i alderen, å motivere til å spille mer live, og å etablere flerelive arenaer for unge musikere i Trøndelag.

GLEDER SEG: Knut Inge og Arnfinn Solem gleder seg over at Gaulrock blir en stadig større suksess, og at de i år blir delfinale i konkurransen «Aill mot aill».
Foto: John Lerli
Foto: Gunn Heidi Nakrem