Seks år gamle Jakob Olden Jakobsen prøvde lykkehjulet, og der var det kø nesten hele dagen. Gevinstene hadde tre forskjellige verdier, og det var spennende å se hvor hjulet stanset. Jakob vant spill og småleiker, og på bildet slo lykken til med ei kose-løve.

Julemessa på lørdag gikk over nesten sju timer, og det var salg av handarbeid, julebakst og husflid, lotterier og egen kafeteria i lillesalen. Det var også møtesamlinger hvor Eva og John Anders Elvrum fra Børsa hadde innslag, sammen med Husfedrene på Melhus og Byneset familiekor. Leder i julemessekomiteen, Gunhild Eriksen, sier det ble et flott arrangement med mye folk.

– Jeg har inntrykk av at folk kosa seg, og mange brukte hele dagen på bedehuset. Folk vil gjerne ha det sosiale, kjøpe seg kaffe og mat og prate rundt borda. Vi hadde flere omganger med åretrekninger, og opplevde at vi gikk tom for årer, sier Eriksen.

Det er fire foreninger tilknyttet Norsk Luthersk Misjonssamband som arrangerer julemessa, og hvert år har inntektene vært rundt 200.000 kroner. Årets hovedlotteri ble utsolgt, og det stod for nesten halvparten av inntektene. Julebakst er også populært, forteller Eriksen, og her må man være tidlig ute for å sikre seg kjøp.

Les mer: Handler du julegaver på nettet?

Les mer: Pastorstilling snart besatt.

Det var flere lotteri å velge mellom. Fra venstre på bildet: Anna Tørset, Kari Engen og Bodil Kjølen. Foto: John Lerli
Mange benyttet anledningen til å sikre seg årets julebakst. Foto: John Lerli
Sangkoret Husfedrene sang og spilte på avslutningsmøtet lørdag. Foto: John Lerli