Denne uken legges det ut billetter til en storslått konsert i kulturhuset på Støren, arrangert av en «helt vanlig» kvinne fra Støren. Hit kommer både lokale artister, i tillegg til noen mer kjente ansikter. Inspirasjonen fant Jane Hofstad i sin mor.

Annerledes som pårørende

– Mamma fikk lungekreft med spredning til lymfer i høst, og da ble det mye kjøring frem og tilbake i forbindelse med behandling på sykehuset. Det var på disse turene jeg begynte å tenke mye på dette, smiler Hofstad.

Hofstad er sykepleier av yrke, og pleier ofte kreftsyke på helsesenteret på Støren. Likevel ble det helt annerledes da hun selv ble pårørende.

– Man legger mer merke til ting, når man står midt oppi det, sier hun.

Penger til kreftsyke

Derfor arrangerer hun nå altså konsert til inntekt for kreftrammede i Midtre Gauldal kommune den 8. februar, og hun håper også at det kan bli en årlig tradisjon. I år er målet at det skal bli nok penger til å kjøpe dynamiske luftmadrasser til helsesenteret, og etter dette er planen at pengene skal settes i et slags fond, hvor folk kan søke om midler.

– Det kan være noen som har kreft, og som har et stort ønske de ikke har råd til å oppfylle selv, eller andre ting som kommer kreftrammede til gode, sier Hofstad.

Folk stiller opp

Folk har ikke vært tunge å be, kan Hofstad fortelle. Kultursalen har de fått låne gratis, og artistene stiller villige opp. På lista over de som skal på scenen står Chand Torsvik, Eivind Bjerksetmyr, Sigrid Haanshus, Ingrid Eggen Vårvik og Arild Vårvik, C Wibes, Ronny Kjøsen og Rigmor Moen, Huslaget i Budalen, Singsås barnekor, og så er det Per Olav og Svein Ivar Skjevdal som skal være konferansierer.

Ja, og så må vi ikke glemme Rognes songlag.

– Jeg spurte mamma hva hun syntes om denne ideen, og da sa hun at det var greit, så lenge Rognes songlag er med, smiler Jane.

Mamma kjemper ennå

Arrangementet har en egen facebookside, og her oppdateres det når det skjer noe nytt.

– Det kommer noen overraskelser ennå, men jeg vil ikke si hva, smiler Jane.

Her står det også et kontonummer, hvor folk kan sette inn penger hvis de har lyst til å gi til prosjektet uavhengig av konserten.

Mamma, Turid Nilsen, holder fremdeles på med cellegiftkurer, og kjemper mot kreften. Hofstad håper hun kan være med i kultursalen og se yndlingskoret sitt opptre i februar.

– Vi håper hun er frisk nok, sier Jane.