For første gang holder kafeen i Grendstuggu på Gåsbakken kveldsåpent, og det skjer på onsdag. Da holder Grendstuggukaffen åpent hus fra 18 til 21.

– Vi er veldig spente på om det kommer folk, forteller Torunn Helen Langås.

Bordplass

I slutten av juni kom kafeen i forsamlingshuset på Gåsbakken i gang, etter at ildsjeler inviterte til åpent hus en gang i måneden. Tiltaket ble så vellykket at initiativtakerne ønsket å prøve ut kveldskaffe også. I tillegg til salg av kaffe og kaker og ikke minst muligheten til en prat rundt bordene, blir det salg av bord.

Langås opplyser at det blir mulig å kjøpe bordplass for 100 kroner bordet, for den som vil selge egenproduserte varer eller ting de ikke har bruk for lenger. Tilsvarende er utprøvd på Støren med stort hell.

– Vi prøver oss også på matbilletter slik at folk betaler 100 kroner for voksne og 50 kroner for barn. Her har vi trekning på billetten. Gevinsten denne gangen er boken «Elg & Co», opplyser Langås.

Åresalg

Åresalg har slått godt an, og nå oppfordrer ildsjelene kaffegjestene om å ta med åregevinster til kafeen. Inntekta går til oppgradering og oppussing av Grendstuggu. Langås legger til at gangen har fått et par malingsstrøk, og at det vil komme pynt på veggene etter hvert.