Den årlige dansegallaen for funksjonshemmede i Størenhallen er en elsket tradisjon.

Det kommer folk fra hele Trøndelag: Roan, Stjørdal, Os, Åfjord, Hemne. For å nevne noen av stedene lengst unna. Og så klart fra områdene i nærheten. Rundt 300 mennesker kjøpte billett.

Les også om fjorårets dansegalla!

Fylte dansegulvet

Størenhallen var fylt opp av danseglade, og gulvet var konstant fylt opp. Det var også bordene som var satt opp, hvor de koste seg med pølse med brød.

Og dette er artig, både for gjestene og for dem som arrangerer. Det arrangeres av Frivilligsentralen og Midtre Gauldal kommune, og mange frivillige var i sving både før, under og etter festen.

– Det er et av de arrangementene som nesten går av seg selv. Det er virkelig artig, sier Trude Heggdal som er leder i Frivilligsentralen.

– Tydelig glede

Innøvde bevegelser, mang en flørt og mye latter preget dansegulvet.

– De liker seg, du ser det godt. De liker musikk. De viser tydelig glede, sier Inger Staverløkk.

Hun jobber på Snurruhagen på Støren. Hun sier det var lett å se at de koste seg fredag kveld.

Les: "De glade trubadurer" spilte for politikerne

– Fantastisk å være spellemann

Først på kvelden spilte gruppa «De glade trubadurer», som til daglig jobber på Lysgården på Støren. Etter det tok Jan Borseth og DJ Charlie over. Jan Borseth har spilt på hver en dansegalla siden oppstarten.

– Det er helt topp å spille her. Du kan si at dette er det motsatte av en vanlig trønderfest. Her danser de for fullt fra første sang. På andre fester trenger de tid til å lade opp. Å være spellemann her, er helt fantastisk, sier han.