Trønderbladet har tidligere skrevet om Anne Sørtømme og Mai-Britt Wagnhild, som har samlet vuggesanger fra hele verden, og tolket dem inn i en spennende samling.

Nå er prosjektet klart for publikum, og de inviterer til konserten "Oh Night, how long you are!" i steinbruddet ved Horg bygdatun, den 9. juni.

Anne har trekkspill som hovedinstrument, mens Mai Britt ersanger. De hadde tenkt i flere år på at de hadde lyst til å gjøre ett ellerannet musikalsk prosjekt sammen, før Anne fikk den gode ideen.

– Jeg hadde noen jobber hvor jeg fremførte vuggesanger, og datenkte jeg at dette kan vi ta videre, forteller hun.

Mai Britt var ikke sen å be, og inspirert blant annet avutgivelsen «Lullabiesfrom the Axis of Evil» som ble utgitt av Erik Hillestad etter terroranslaget mot USA i2001, fant de ut at de ville samle vuggesanger fra hele verden. En avvuggesangene fra Midt-Østen, som er med på «Lullabies from the Axis of Evil», harogså Anne og Mai Britt med i sitt repertoar.

– The axis of evil, ondskapens akse, det var daværende presidentBush sitt begrep, og det er et helt vanvittig begrep. Vi snakker om et områdehvor det også bor uskyldige kvinner og barn. Plata ble et samarbeid mellom østog vest, og det var en sterk handling fra Hillestad å utgi den, mener Anne.

De to musikerne karakteriserer sin egen konsert som svært variert.

– Dette blir en lek med instrumenter og teknikker, forteller Mai Britt.