Gjennom tolv år har den ivrige gjengen fra Midtre Gauldal spedd på kulturtilbudet i kommunen gjennom en lang rekke arrangementer.

Ett eksempel er de populære Midtre Gauldal-kveldene, som er blitt en viktig arena for folk fra alle bygdene til å samles for å lære noe om kommunen de bor i, men arrangørene vil også huskes for å ha stått bak en lang rekke sangaftener, førjulskvelder og opptredener på tjenestesenterene.

Rikt kulturliv

Nå melder leder Per Olav Skjevdal at Kulturens Venner legger ned sin virksomhet. De ønsker ikke lenger å være ansvarlig for disse arrangementene, og overlater nå til kulturenheten å videreføre tilbudet hvis de ønsker det.

– Det er ikke noen annen grunn til dette enn at vi begynner å dra litt på åra. Det er så rart med det, sier Skjevdal til Trønderbladet.

– Samtidig ser vi at kulturlivet blomster på alle kanter, og at behovet for oss ikke er like stort som det var da vi starta opp.

– Mange bidrar positivt

Kulturens Venner ble opprinnelig opprettet for å bistå kulturenheten med arrangementer da kultursjefstillingen ble tatt bort.

– Vil følge opp

Styret i Kulturens Venner overfører sine midler til kulturenheten. Pengene settes på fond og skal benyttes til vedlikehold av flygelet i kulturhuset og dekke eventuelle underskudd ved framtidige Midtre Gauldal-kvelder.

Flygelet i kultursalen på GSK kom på plass etter en kronerulling på initiativ fra de flittige ildsjelene.

– Vi har hatt et møte med kulturenheten, som sier de vil følge opp. De er positive, opplyser Per Olav Skjevdal.

Kulturens venner samlet inn 300.000 fra næringslivet til nytt flygel i kulturhuset på Støren. Nå har de alle fått navnet sitt innrisset på en plakett i bygdas storstue. F.v.: Kari Haukdal, Solveig Riise, kulturhusleder Atle Fredagsvik, kulturenhetsleder Arnfinn Solem, Olaug Vold Ree, Per Olav Skjevdal og Halvor Aune. Foto: Elling Finnanger Snøfugl