Barna har mange spørsmål, og ei helg som "Tårnagenter" gir svar på mange. Trosopplærer Kari Dagrun Digre gav ungene hemmelige oppdrag, og noen av dem førte deltakerne opp i kirketårnet. Her fikk de svar på hva som skjuler seg der oppe.

- Æsj, så mange døde fluer, var reaksjonen hos noen.

Men neste trapp førte dem opp til klokkene, og der det var enda mer spennende. Det står noe skrevet på de gamle kirkeklokkene, og det skulle agentene finne ut av.

Alle ni- og tiåringer i Midtre Gauldal kommune var invitert til å være "Tårnagenter" lørdag, og til å delta med program i gudstjenesten søndag. 16 ble med, og Kari Dagrun Digre synes responsen var bra.

– Vi har hatt ei fin samling, og ungene syntes det var spennende. Og så har de lært mye om symbolene i kirka, blant annet om korset, fisken, trekanten, øyet og duene, sier hun.

Amalie Isabell Løvli Haugen hadde lyst til å dra i tauet som gjør at kirkeklokkene slår, men det ble bare et bilde til ære for fotografen.

– Jeg synes det er artig å være med. Jeg har spesielt gledet meg til å synge i gudstjenesten på søndag, sa Amalie Isabell.