For Herborg Kråkevik varer jula til langt ut i januar. Da hun kjørte til Støren sammen med Trondheimsolistene, lot hun seg inspirere av de opplyste stuene i Gauldalen, hvor juletrærne fortsatt stod tent.

- Det var so vakkert med dei opplyste stuene, og snøkrystallane som glitra i blåtimen, sa Herborg Kråkevik under konserten.

270 personer kom til nyttårskonserten fredag 9. januar 2015. De fikk oppleve et allsidig program av Kråkevik, som bød på mange sider av seg sjøl. Hun åpnet med "No koma Guds englar", og fortsatte med et lunt program, preget av betraktninger rundt jula, diktlesning, humor og parodier.

- Mange seier at kvardagane er i fleirtal. Eg meiner kvardagane er kraftig oppskrytt. Eg går alltid med dikt i hovudet, som eg kan kvesse dagane mine med, sa Kråkevik.

Hun delte rikelig av sine tanker rundt livet, uten store ord og nykker.

- Å leva er å vera det vesle ein vart, sa Herborg. Både sanger og dikt var preget av menneskelige relasjoner, varme, nærhet, og om det nye året som gir muligheter til å starte på nytt.

Trondheimsolistene fikk slippe til før Herborg Kråkevik, og tok med tilhørerne på en tur rundt i Europa før siste verdenskrig, i et mektig verk av Benjamin Britten. Herborg Kråkevik snørte sin sekk og tok oss tilbake til norske fjell og daler. Hun parodierte nordlendinger, sunnmøringer, trøndere og osloensere. Hun hadde til og med innspill i debatten rundt kommunesammenslåinga i Midtre Gauldal, tydeligvis godt kjent med forholdene mellom de ulike bygdene i kommunen.

- Det er ikke sikkert dere unngår å bli slått sammen med Budalen, kommenterte hun.

Herborg Kråkevik kalte kveldens konferansier, Kirsti Stubø, for sin søster. Det ble et hjertelig møte mellom de to, godt kjent gjennom blant annet filminnspilling.

Det var 70 tomme seter i Støren kulturhus, og flere undret seg over at ikke flere kom for å oppleve Herborg og de andre artistene i Gauldalens storstue. I fjor var konserten mer enn fullsatt. Men de som kom fikk en stor opplevelse, og gikk heim til sine varme stuer og tente juletreet.