De har fått manus på forhånd, men når de skal være med på scenen klokka tolv i morgen har de kun fått to og en halv time med øving. Da er det også naturlig at tiendeklassingene Karolina Dyrda, June Fjorden Solberg og Erling Braa er litt spente på hva som egentlig møter dem.

– Disse elevene er svært viktige for helheten i forestillingen. Vi hadde ikke greid oss uten dem, og så langt har vi utelukkende positive erfaringer, sier en oppglødd regissør Nina Lill Svendsen i ODE ung til Trønderbladet.

– Handlingen skjer jo også i et klasserom, så om noe ikke skulle gå helt etter planen, ville jo det bare være helt naturlig!

TV-dommer med koreografi

Ungdomssatsningen til Oslo Dance Ensemble (ODE ung) er denne uka på en aldri så liten turné i Sør-Trøndelag med «Rommet i klassen» - en danseforestilling for og med ungdom. Det startet i dag på Oppdal, og i morgen kommer de til kulturhuset på Støren.

Christer Tornell, kjent som «Skal vi danse»-dommer og skuespiller i «Hotel Cæsar», er sammen med Svendsen en av produsentene og koreografene, og vil være tilstede under alle forestillingene denne uken.

Klassens klovn kommer

«Rommet i klassen» er historien om sju elever i et klasserom på en hvilken som helst skole. Historien begynner som en helt vanlig skoledag, men underveis vil mange relasjonelle spenninger og historier bli avdekket blant elevene.

– Ungdom blir ofte sett på som stereotypier av sine medelever, og ikke sjelden etterlever de stereotypiene i et forsøk på å beskytte seg selv og sin status, sier Nina Lill Svendsen.

De sju elevene/danserne har rollenavn som «Laid Back», «Klassens Klovn» og «Flink Pike».

Annerledes skoledag

ODE Ungs mål er å formidle og spre profesjonell samtidsjazzdans for barn og unge, der de også ønsker å få barn og ungdom integrert i forestillingene.

– At vi har med oss lokale elever på hver plass, gjør at skolen får et eierskap til forestillingen. De som har vært med tidligere har sagt at det var den beste skoledagen de noensinne har hatt, forteller Svendsen.

– De er viktige for handlingen og innholdet, og vil være på scenen stort sett hele tiden.

«Rommet i klassen» er et samarbeid mellom ODE Ung og Dks i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Både klassens klovn og den flinke piken vil bli å se i forestillingen. Foto: Iselin Jansen