Bjørn Rørvik, mannen bak den rikt illustrerte og voldsomt populære «Bukkene Bruse vender tilbake», kommer førstkommende onsdag til Midtre Gauldal folkebibliotek for å holde lesefest.

Dette er ment å være den store premien for de mange grunnskoleelevene i kommunen som i sommer har deltatt i Sør-Trøndelag fylkesbiblioteks lesekampanje «Sommerles 2014». Alle som har lest og levert tilbake minst fem bøker i løpet av sommeren er invitert, men fristen for levere «lesepasset» gikk ut 20. august.

Ikke for sent

Nå informerer biblioteksjef Elisabeth Galten derimot om at det fortsatt er mulig å møte opp hvis du har fem stempler i passet.

– Vi har fortsatt noen ledige plasser, og møtet med Rørvik tror jeg blir veldig morsomt, sier hun.

– De fleste barna kjenner godt til bøkene hans. Vi ser at de humoristiske billedbøkene hans er svært populære også hos oss.

Gledelig opptur

Under sommerlesefesten, som går av stabelen førstkommende onsdag klokken 15, blir det i tillegg trekning av en boksjekk.

– Vi vil i tillegg servere både saft og kaker - slik vi også gjorde da vi åpnet grunnlovsjubileumsutstillingen tidligere i år, lover Galten, som gleder seg stort over en oppløftende sommer på bibliotektet.

– Det vi ser er at kampanjen har gjort at flere har lest i sommerferien. Vi har hatt mer besøk og flere utlån på bioblioteket enn vi ellers ville ha hatt.Det er kjempeviktig at flere barn finner frem bøkene, ikke minst med tanke på leseferdighetene.

Nå lover hun at de skal ha en lignende kampanje også til neste år.

Biblioteksjef Elisabeth Galten gleder seg til onsdagens lesefest, og sier sommeren har vært svært god på Midtre Gauldal folkebibliotek.