– Det har vært gøy å holde på med dette, sier Frida Marie Aune (11) og Zlata Jensen (snart 11).

Vernissasje

Begge går på visuelle kunstfag i Kulturskolen i Melhus, og onsdag ettermiddag var det vernissasje. Da fikk familiemedlemmer se den flotte kunstutstillinga som tidligere på dagen ble satt opp i foajeen i Melhus rådhus. I løpet av høsten har elevene vært innom keramikk, tegning og maling. En del av elevene har laget engler og kopper, mens andre har laget små skulpturer med andre motiver.

Tonje Helena Nordløkken (16) hjalp til med å henge opp kunstverk, og noen av dem hadde hun selv laget.

– Det som har vært fint med å være med på visuelle kunstfag, er at en lærer ulike teknikker. Etterpå har vi utstilling, og det synes jeg er bra, sier Nordløkken.

35 elever

Utstillinga markerer avslutninga av høstsemesteret, og lærer Tiril Havdal forteller at 35 elever er med på visuelle kunstfag.

– De har fått prøve seg på forskjellige ting som collage av egne tegninger og malerier, og da har vi sett på hvordan en kan skape noe nytt og på komposisjon. Vi har også hatt keramikk. Vernissasje er en fin måte å gjøre litt stas på elevene, og en får vist fram bilder på en ordentlig måte. Ved å løfte kunstverkene, løfter en også elevene, sier Havdal.

Havdal synes det har vært spennende å følge elevene gjennom semesteret.

– Det er et veldig mangfold, og det er artig å se elevene gjennom det de skaper. De fikk selv velge farge på keramikkglasuren, forteller Havdal.

Keramikk

Havdal er ved siden av å være lærer på visuelle kunstfag, kunsthåndverker med leire som hovedmateriale. Hun har flyttet verkstedet hjem til gården på Havdal i Melhus.

–Jeg har også vært med på et prosjekt i skolene der målet er å få liv i gamle keramikkovner, og har fungert som en fødselshjelper. Det er kjempestas for ungene å få holde på med leire, sier Havdal.

Utstillinga som altså ble åpnet onsdag, blir stående til over jul. Keramikkfigurer kan komme til å bli tatt ut av utstillinga før jul ettersom elever kan ønske å gi bort noe i julegaver, forteller Havdal.