Fredag kveld var det storkonsert i Øye grendahus, og den fullsatte salen fikk et ellevilt show med to band.

Trapper ned

Først ut var bandet Difference med vokalist Tore Johansen som har varslet at nå er det slutt for bandet. Difference opptrådte med besetninga fra 1974, mens den originale skal opptre under avslutningskonserten i Studentersamfundet søndag kveld.

At Difference startet avskjedsturneen med en konsert på Øysand, skyldtes Johansen at det er på Øysand de hører hjemme. Konserten fredag var ikke første gang Difference opptrådte i Øye grendahus, forklarer bandmedlem Ivar Gafseth som bor et steinkast unna grendahuset.

– Her har vi spilt mange ganger, og det er her kulturhuset i Melhus er. Jammen var det mye folk her, sier Gafseth.

Ifølge Gafseth sluttet Difference som startet i 1966, egentlig i 1980.

– Vi har egentlig aldri begynt på igjen, og det har bare vært jubileer. Innimellom har vi spilt en del, og vi er blitt et reunionband. Ingen vet om det blir comeback for oss, sier Gafseth.

I Øye grendahus besto Difference av Ivar Gafseth, Tore Johansen, Erling Mylius, Knut Solem og Stein Olsen. De spilte kjente Difference-låter som «Broken Heart», «Lady Universe» og «Tree of Love».

Deretter var det ei avdeling med Åshild Mundal som mange kjenner fra tidligere konserter, og hun ble tatt varmt imot.

Nissemann og Støvldans

Til slutt spilte bandet Travellin' Strawberries som består av Ivar Gafseth, Tore Johansen og Erling Mylius, og de spilte både Nissemann og Støveldans. Ivar Gafseth dro inn publikummere i «Støveldansen». Beatles-låter var også lagt inn, og den sterke John Lennon-låta «Grow Old Along With Me» som Lennon skrev til kona rett før han ble skutt.

Tore Johansen var konferansier, og han sørget for en ledig tone gjennom konserten. Han sang også «O helga natt» mens Ivar Gafseth spilte trekkspill.

Hjertestartere

Musikerne stilte gratis opp, og all inntekt fra billettsalget og loddsalget går til innkjøp av hjertestartere. Jon Sivert Gran, leder for velforeninga, forteller at målet er å kunne kjøpe inn to hjertestartere.

– Hjertestarterne vil bli satt ut der det er mulig for folk å få tak i dem dersom det er behov for hjertestartere, sier Gran.

146 stoler var satt fram, og grendahuset var fullsatt. Den eldste publikummeren er 89 år, og hun ville ikke navngis.

–De er veldig flinke, sier 89-åringen som fulgte hele konserten.