De har gått hardt ut, og sagt at de skal bli verdens beste mannskor. I oktober får de vist hva de er gode for. Hauka mannskor deltar i konkurransen Canta al mar i byen Calella utenfor Barcelona. Her konkurrer de mot verdens beste kor. Og målet er altså å gruse de andre. Da de var på Malta i samme konkurranse for tre år siden, vant de begge klassene de stilte opp i.

– Vi har jo sagt vi skal bli verdens beste kor. Så får vi se om det blir nå, eller senere. Vi bruker det som motivasjon. Men det viktigste er alltid at vi skal være den beste utgaven av Hauka mannskor.

Det sier Håvard Melby, som er leder for koret. De har gått høyt ut – med vilje. Det blir litt ekstra spennende når man kjenner presset.

Så får de så klart også høre det når de stikker brystkassa sånn passelig frem, forteller de smått leende. De regner med de får gjennomgå når sambygdingene i damekoret Decorum til neste helg viser frem sin revy på sangerstevnet i Soknedal.

Variert program

I Barcelona skal mannskoret synge tre sanger: En norsk: «Når fjordene blåner», en italiensk og en slovensk sang.

Dirigenten Svetlana Krstic er fra Serbia, og startet i jobben i fjor høst. Hun har virkelig funnet seg til rette, og Melby og Harry Flatås forteller om en engasjert dirigent. Foruten å være meget kompetent. Som en bonus har også mannen hennes startet i koret.

Neste år fyller koret 40 år. Det skal markeres, lover de. Blant det som vurderes er en tur til Serbia, hvor dirigenten deres er fra.

Sangerstevne i Soknedal

Den store konkurransen i oktober blinker der fremme, men det er også andre arrangementer før den tid de øver mot. Først er sangerstevnet i Soknedal denne helga, som Dekorum arrangerer. Der skal de blant annet synge under kirkekonserten på lørdag.

I september skal de også være med på konserten med Solveig Slettahjell i Støren kirke, som er en del av 200-årsjubileet til kirka dette året.

Så, to uker før det store mesterskapet i Barcelona, er det NM i kor i Trondheim. Skal man bli best i verden, bør man kanskje også bli best i eget land?

– Ja, vi må begynne der. Men det blir ikke enkelt, det er mange flinke kor, sier Håvard Melby.